Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Ξεκινούν επιχειρήσεις τα αεροσκάφη της κυπριακής αποστολής στην Ελλάδα
Ξεκινούν επιχειρήσεις τα αεροσκάφη της κυπριακής αποστολής στην Ελλάδα

Ξεκινούν επιχειρήσεις τα αεροσκάφη της κυπριακής αποστολής στην Ελλάδα

 

 

Εντός της ημέρας αναμένεται να επιχειρήσουν αεροσκάφη της κυπριακής αποστολής, η οποία μετέβη χθες στην Ελλάδα, ώστε να βοηθήσει στις κατασβέσεις των πυρκαγιών, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο εκπρόσωπος Τύπου του Τμήματος Δασών, Γιώργος Κωνσταντίνου, δήλωσε πως η αποστολή αποτελείται από δύο αεροσκάφη με 4 άτομα πλήρωμα και πέντε άτομα υποστηρικτικό προσωπικό, δυο λειτουργούς του Τμήματος Δασών και τρεις δασοπυροσβέστες.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Κωνσταντίνου η κυπριακή αποστολή από στιγμή σε στιγμή θα τύχει ενημέρωσης από τους αρμόδιους και εντός της ημέρας αναμένεται να επιχειρήσει σύμφωνα με τις εκεί οδηγίες.

 

Σημειώνεται ότι η βάση της κυπριακής αποστολής θα είναι η Αλεξανδρούπολη, αλλά θα επιχειρούν οπουδήποτε προκύψει ανάγκη.

Απαντώντας σε ερώτηση ο εκπρόσωπος Τύπου του Τμήματος Δασών είπε στο ΚΥΠΕ ότι η κυπριακή αποστολή θα παραμείνει στην Αλεξανδρούπολη για όσο την χρειαστεί η Ελληνική Δημοκρατία.

Για την κατάσταση στο μέτωπο των πυρκαγιών, ανέφερε πως είναι «πολύ δύσκολη κατάσταση», για να σημειώσει πως «υπάρχουν πολλά, τεράστια και επικίνδυνα μέτωπα».

Send this to a friend