Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ «Εξαφανισμένοι» οι τουρίστες από το Παραλίμνι
«Εξαφανισμένοι» οι τουρίστες από το Παραλίμνι

«Εξαφανισμένοι» οι τουρίστες από το Παραλίμνι

 

 

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ    

Σήμα κινδύνου, όσον αφορά την βιωσιμότητά τους, εκπέμπουν εμπορικά καταστήματα στο κέντρο του Παραλιμνίου. Ο τζίρος των επιχειρήσεων παρουσιάζει φέτος κάθετη πτώση, που φθάνει μέχρι και 30% σε σύγκριση με τις καλές χρονιές προ κορωνιού. Μειωμένη είναι και η αγοραστική κίνηση του φετινού Αυγούστου σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Σε μια εποχή όπου οι ξενοδοχειακές μονάδες του Πρωταρά έχουν πληρότητες που πλησιάζουν το εκατό τοις εκατό, οι εμπορικοί δρόμοι και τα καταστήματα του Παραλιμνίου παραμένουν άδεια, σύμφωνα με την πρόεδρο του τοπικού συνδέσμου καταστηματαρχών Κούλα Γούμενου.

 

Μιλώντας στην εφημερίδα μας, η κ.Γούμενου εξήγησε ότι ο βασικότερος λόγος που το εμπορικό κέντρο Παραλιμνίου έχει «νεκρώσει» είναι οι μαζικές ροές ξένων και ντόπιων στα κατεχόμενα για ψώνια. «Μέχρι και για μπότοξ πάνε πια στα κατεχόμενα. Κάποιοι πάνε σε κομμωτήρια, άλλοι για περιποίηση νυχιών, ακόμα για σε οδοντίατρους. Υπάρχει κόσμος που μεταβαίνει στα κατεχόμενα για το πιο απλό ψώνισμα, για τα βασικά είδη του σπιτιού.

Είναι και θέμα επιβίωσης για κάποιους, λόγω της ακρίβειας που υπάρχει στις ελεύθερες περιοχές, αλλά κι εξαιτίας της καθήλωσης των μισθών», σημείωσε η Κούλα Γούμενου.

Η πρόεδρος του τοπικού συνδέσμου καταστηματαρχών κατήγγειλε ότι στο Παραλίμνι δεν υπάρχουν πια τουρίστες, αφού μαζικά μεταβαίνουν με λεωφορεία στα κατεχόμενα, μέσω του οδοφράγματος της Δερύνειας.

Ανέφερε ότι η εμπορική κίνηση της περιοχής έχει επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό εξαιτίας των ροών προς τα κατεχόμενα, σημειώνοντας πως οι σημερινές εικόνες στους εμπορικούς δρόμους του Παραλιμνίου δεν θυμίζουν σε τίποτε τις παλιές καλές εποχές, όπως τις χαρακτήρισε. Είπε, επίσης, ότι υπάρχει και μια μερίδα κόσμου που «φοβάται» να ψωνίσει, εξαιτίας της ακρίβειας και της κρίσης που υπάρχει.

Ερωτηματικό του χρόνου

———————————– 

Η Πρόεδρος του Συνδέσμου Καταστηματαρχών Παραλιμνίου δήλωσε ότι κάποιες επιχειρήσεις της περιοχής αντιμετωπίζουν πλέον σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης και είναι ερωτηματικό κατά πόσο θα διατηρηθούν «εν ζωή» και τον επόμενο χρόνο.

«Από την στιγμή που οι λογαριασμοί του ηλεκτρικού ρεύματος, των ενοικίων και του νερού είναι στα ίδια επίπεδα ή αυξάνονται και ο τζίρος των καταστημάτων μειώνεται, είναι φυσιολογικό κάποια στιγμή να προκύψει θέμα επιβίωσης των επιχειρήσεων. Υπάρχουν καταστήματα που όχι μόνο δεν επιφέρουν κέρδη, αλλά κατέστησαν ζημιογόνα. Έχουμε πάθει μεγάλη ζημιά, ειδικά μετά το άνοιγμα του οδοφράγματος της Δερύνειας, απ’ όπου οι ροές προς τα κατεχόμενα για ψώνια είναι όλο και πιο συχνές», κατέληξε η κ.Γούμενου.

Send this to a friend