Home ΠΡΟΣΩΠΑ ΑΠΟΨΕΙΣ Λόγοι που οδηγούν τους ανθρώπους για ψυχοθεραπεία
Λόγοι που οδηγούν τους ανθρώπους για ψυχοθεραπεία

Λόγοι που οδηγούν τους ανθρώπους για ψυχοθεραπεία

 

 

Γράφει η Κατερίνα Μιχαήλ

Άνθρωποι που βιώνουν έντονο άγχος, μέσα από κρίσεις πανικού, ψυχοσωματικά προβλήματα ή ψυχαναγκασμούς. Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι το άγχος επηρεάζει και την σωματική υγεία. Ακόμη κι αν χορηγείται φαρμακευτική αγωγή ή όχι μέσα από τη ψυχοθεραπεία κάποιος έρχεται σε επαφή με τις εσωτερικές του ανάγκες και νοηματοδοτεί το άγχος του έτσι ώστε να μπορεί να το διαχειρίζεται.

📌 Άνθρωποι που ζουν σε μεταβατικές περιόδους στη ζωή τους. Τέτοιες μεταβάσεις μπορεί να είναι η εφηβεία, η συνταξιοδότηση, αλλαγή εργασίας, διαζύγιο, η φοιτητική ζωή ή το σύνδρομο της άδειας φωλιάς. Η ψυχοθεραπεία θα σας βοηθήσει στην επεξεργασία των συναισθημάτων απώλειας και στην προσαρμογή των νέων ρόλων σας.

 

📌Άνθρωποι που βρίσκονται σε αμφιθυμία, δηλ. δεν ξέρουν τι θέλουν, είτε αυτοί βρίσκονται σε σχέσεις που νιώθουν να είναι μη λειτουργικές, είτε θέλουν να αλλάξουν επάγγελμα, είτε να μετακομίσουν. Εκεί που νιώθουν όλη την ενέργεια να στρέφεται σε μια αλλαγή την οποία νιώθουν αδυναμία να την πραγματοποιήσουν. Η ψυχοθεραπεία βοηθά κάποιον να ακούει τις εσωτερικές του φωνές, να αποδέχεται και να επεξεργάζεται τα συναισθήματα του και να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του.

📌Άνθρωποι που βιώνουν απώλεια ή πένθος είτε γιατί έχασαν κάποιον σημαντικό δικό τους άνθρωπο είτε λόγω χωρισμού, απώλειας επαγγέλματος. Μέσα από την ψυχοθεραπεία οι άνθρωποι έρχονται σε επαφή με τα συναισθήματα τους , μαθαίνουν να επεξεργάζονται την απώλεια, να κρατήσουν τη σχέση που έχει χαθεί με έναν διαφορετικό εσωτερικό τρόπο και να ανταποκριθούν στον νέο τους ρόλο.

📌Άνθρωποι οι οποίοι έχουν διαγνωστεί με μια ψυχική ασθένεια Κι στους οποίους χορηγείται φαρμακευτική αγωγή. Η ψυχοθεραπεία μπορεί να λειτουργήσει παράλληλα με την αγωγή έτσι ώστε ο άνθρωπος να μπορεί να βρει τα αποθέματα, να ανακουφιστεί από τα συμπτώματα και να μπορεί να συσχετίζεται μέσα από την ψυχική του ασθένεια.
📌Άνθρωποι που βιώνουν μοναξιά. Οι ρυθμοί ζωής είναι τόσο γρήγοροι που πολλοί άνθρωποι καταλήγουν στο τέλος της ημέρας σε άδεια σπίτια.

📌Άνθρωποι που νιώθουν ότι χρειάζονται συνεδρίες προσωπικής ανάπτυξης για να μπορέσουν να έρθουν σε επαφή με καταπιεσμένα συναισθήματα και με βαθύτερες ανάγκες.

❤ Η επιλογή είναι μόνο δική σου.

Κατερίνα Μιχαήλ
Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια
Οικογενειακή Σύμβουλος
Θεραπεύτρια Ζευγαριών
Σύμβουλος Γονέων

Send this to a friend