Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ Από 9 έως 14 Οκτωβρίου οι #ErasmusDays 2023
Από 9 έως 14 Οκτωβρίου οι #ErasmusDays 2023

Από 9 έως 14 Οκτωβρίου οι #ErasmusDays 2023

 

 

Από τις 9 έως τις 14 Οκτωβρίου 2023 θα διοργανωθούν για 7η χρονιά οι #ErasmusDays, με σκοπό τον εορτασμό της ευρωπαϊκής κινητικότητας καθώς και την ανάδειξη της πολιτιστικής πολυμορφίας της Ευρώπης και τις πολλές ευκαιρίες μάθησης που προσφέρει.

Όπως αναφέρει δελτίο Τύπου στην επίσημη ιστοσελίδα του Erasmus+, στόχος των #Erasmusdays 2023 είναι η μαζική προβολή του προγράμματος Erasmus+, τόσο στο ευρύ κοινό όσο και σε επαγγελματίες, ΜΜΕ και φορείς χάραξης πολιτικής.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακήρυξε το 2023 ως Ευρωπαϊκό Έτος Δεξιοτήτων. Σε αυτό το Ευρωπαϊκό Έτος Δεξιοτήτων, είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε τη σημασία της πολιτιστικής ποικιλομορφίας της Ευρώπης και να γιορτάσουμε τις ευκαιρίες μάθησης που προσφέρει», επισημαίνεται.

 

Προστίθεται ότι «οι #ErasmusDays αποτελούν ιδανική ευκαιρία για τους συμμετέχοντες να ανακαλύψουν νέους πολιτισμούς, να ενισχύσουν τις γλωσσικές και διαπολιτισμικές τους δεξιότητες, να αναπτύξουν την απασχολησιμότητά τους και να ενστερνιστούν τις ευρωπαϊκές αξίες της ανεκτικότητας, του σεβασμού και της πολυμορφίας».

Σε αυτό το πλαίσιο παρέχεται σε σχολεία, εταιρείες, οργανισμούς ή δημόσιους φορείς η δυνατότητα διοργάνωσης εκδηλώσεων. Υπογραμμίζεται ότι οι #ErasmusDays είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να προωθηθεί ο πλούτος της Ευρωπαϊκής κινητικότητας και οι επιτυχίες του προγράμματος Erasmus+.

Για την προβολή των προγραμματισμένων εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων έχει δημιουργηθεί η πλατφόρμα https://www.erasmusdays.eu/, η οποία βρίσκεται στη διάθεση των ενδιαφερομένων από την 9η Μαΐου 2023 και στην οποία οι δικαιούχοι θα μπορούν να ανεβάσουν τις πληροφορίες που αφορούν στις εκδηλώσεις που προγραμματίζουν. Σε αυτή τη διαδικτυακή πλατφόρμα μπορούν να προβληθούν τα αποτέλεσμα των σχεδίων Erasmus+, είτε αυτά προέκυψαν από σχέδια Κινητικότητας (ΚΑ1), είτε στο πλαίσιο συμπράξεων μεταξύ φορέων από όλη την Ευρώπη (ΚΑ2).

Διευκρινίζεται ότι οι διοργανωτές μπορούν να επιλέξουν οι ίδιοι το είδος και τη μορφή των εκδηλώσεων. Η εκδήλωση μπορεί να έχει δραστηριότητες με περιορισμένο κύκλο προσκεκλημένων ή να είναι ανοιχτή στο κοινό, και να είναι διά ζώσης ή διαδικτυακή.

Οι δραστηριότητες που μπορούν να συμπεριληφθούν στις εκδηλώσεις είναι σεμινάρια και εργαστήρια, παρουσιάσεις και εκθέσεις, θεατρικές και κινηματογραφικές παραστάσεις, συναυλίες και αθλητικές εκδηλώσεις, διαγωνισμοί, podcast και διαδικτυακές καμπάνιες, παιχνίδια για παιδιά και επιδείξεις καινοτόμου διδασκαλίας.

Send this to a friend