Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Ήρεμη η κατάσταση στην νεκρή ζώνη στη Πύλα – Σε ετοιμότητα η ΟΥΝΦΙΚΥΠ
Ήρεμη η κατάσταση στην νεκρή ζώνη στη Πύλα – Σε ετοιμότητα η ΟΥΝΦΙΚΥΠ

Ήρεμη η κατάσταση στην νεκρή ζώνη στη Πύλα – Σε ετοιμότητα η ΟΥΝΦΙΚΥΠ

 

 

Ήρεμη είναι η κατάσταση στη νεκρή ζώνη στην Πύλα, δήλωσε την Κυριακή το πρωί στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος της ειρηνευτικής δύναμης των ΗΕ (ΟΥΝΦΙΚΥΠ) Αλίμ Σιντίκ.

«Όλα είναι ήρεμα. Οι ειρηνευτές των ΗΕ διατηρούν παρουσία στην περιοχή και συνεχίζουν να παρακολουθούν στενά την κατάσταση. Η ΟΥΝΦΙΚΥΠ παραμένει σε ετοιμότητα για να αποτρέψει οποιαδήποτε επανέναρξη των εργασιών», ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο κ. Σιντίκ.

Σημειώνεται ότι χθες ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας Ερσίν Τατάρ. Επανέλαβε ότι ο δρόμος Άρσους – Πύλας θα ολοκληρωθεί.
Αγνοώντας τις διεθνείς αντιδράσεις, για τα επεισόδια ο Τατάρ υποστήριξε οτι το ψευδοκράτος έχει τη δύναμη επιβολής του νόμου γι αυτό και επέμβηκε με τη χρήση μπουλντόζας.

 

Την ίδια ώρα με γραπτή ανακοίνωση το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών τοποθετήθηκε για τις νέες εξελίξεις στην Πύλα. Η Άγκυρα ασκεί κριτική στον ΟΗΕ από τον οποίο ζητά «να αντιμετωπίζει ισότιμα τις δύο πλευρές στην Κύπρο και να σέβεται την κυριαρχία» των κατεχομένων.

«Θεωρούμε απαράδεκτη και καταδικάζουμε έντονα τη φυσική επέμβαση που πραγματοποίησαν στις 18 Αυγούστου οι στρατιώτες της Ειρηνευτικής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών (UNPROFOR) για να αποκλείσουν τον δρόμο Πύλας-Άρσους, ο οποίος κατασκευάζεται στο κυρίαρχο έδαφος της τδβκ», αναφέρει η γραπτή ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών αναφερόμενη στο ψευδοκράτος.

Send this to a friend