Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Τέλη του 2023 έτοιμη η Α΄ φάση της μαρίνας Παραλιμνίου
Τέλη του 2023 έτοιμη η Α΄ φάση της μαρίνας Παραλιμνίου

Τέλη του 2023 έτοιμη η Α΄ φάση της μαρίνας Παραλιμνίου

 

 

ΓΡΑΦΕΙ o ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Σάρκα και οστά παίρνει το μεγαλεπήβολο έργο της μαρίνας Παραλιμνίου, με τις κατασκευαστικές εργασίες να προχωρούν με γοργούς ρυθμούς, σύμφωνα με την ενημέρωση της κατασκευάστριας εταιρείας, μέσω δημοσίευσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 

Η εταιρεία «Nicolaides & Kountouris Metal Company Ltd», η οποία είναι ανάμεσα στους συντελεστές του έργου, ενημέρωσε για την πορεία των κατασκευαστικών έργων, σημειώνοντας ότι η μαρίνα Παραλιμνίου ήδη έχει καταστεί πόλος έλξης για επενδυτές.

 

Σύμφωνα, δε, με το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί, θα ολοκληρωθεί πλήρως το καλοκαίρι του 2024, με την πρώτη φάση να είναι έτοιμη τέλος του τρέχοντος έτους.

Πρόκειται για επένδυση που πλησιάζει τα 100 εκατομμύρια ευρώ, η οποία με την  ολοκλήρωσή της αναμένεται να δώσει περαιτέρω ώθηση στην ελεύθερη Αμμόχωστο, συμβάλλοντας σημαντικά στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της επαρχίας και γενικότερα στην προώθηση του ναυτικού τουρισμού στην Κύπρο.

Με την πλήρη υλοποίησή της, η μαρίνα Παραλιμνίου θα έχει τη δυνατότητα να διαθέτει 300 θέσεις ελλιμενισμού σκαφών. Με την αποπεράτωση των έργων της πρώτης φάσης, περί τα τέλη του 2023, η μαρίνα θα μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 150 σκάφη.

Επίσης, θα αποτελείται από 195 οικιστικές μονάδες, στην πλειοψηφία τους διαμερίσματα, καθώς και από 27 χώρους για εμπορική χρήση, όπως εστιατόρια, καφετέριες, μπαρ και καταστήματα.

Με την ολοκλήρωση της Α΄ φάσης, αναμένεται να παραδοθούν συνολικά 44 οικιστικές μονάδες και η εμπορική ζώνη. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Όμιλος Feretti, στον οποίο υπάγονται όλες οι υψηλών προδιαγραφών επωνυμίες πολυτελών σκαφών, όπως η Feretti Yachts, η Riva, η Pershing Yachts και η Itama Yachts, πρόκειται ν’ ανοίξει γραφεία σε διάφορες περιοχές της Κύπρου, με τα κεντρικά να βρίσκονται στη μαρίνα Παραλιμνίου.

Θυμίζουμε, ότι η συμφωνία για ανάπτυξη της μαρίνας Παραλιμνίου υπογράφηκε το 2017 μεταξύ του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού και της εταιρείας «PMV Maritime Holdings Ltd», που είναι η κατασκευάστρια και διαχειρίστρια εταιρεία.

Οι υπόλοιπες μαρίνες

——————————-

Ενημέρωση γίνεται και για τις υπόλοιπες μαρίνες που βρίσκονται στα σκαριά, με τη μαρίνα Λάρνακας ήδη να είναι στο στάδιο της ανάπλασης, με το έργο, όμως, να ολοκληρώνεται σε βάθος χρόνου.

Εκτός από τη μαρίνα Παραλιμνίου, νέα προσθήκη στο νησί θα αποτελέσει μελλοντικά και η μαρίνα στο Λατσί, έργο που σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα θα ξεκινήσει το 2024 και θα ολοκληρωθεί το 2026. Παράλληλα, συνεχίζονται οι διεργασίες για δημιουργία μαρίνας και στην Πάφο.

 

Send this to a friend