Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Καλοκαιρινές διακοπές με το… σταγονόμετρο
Καλοκαιρινές διακοπές με το… σταγονόμετρο

Καλοκαιρινές διακοπές με το… σταγονόμετρο

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Προβλήματα στην υδατοπρομήθεια των περιοχών Παραλιμνίου – Αγίας Νάπας παρατηρήθηκαν τα τελευταία 24ωρα, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία χιλιάδων ντόπιων και ξένων παραθεριστών, την ώρα που ο τόπος μας πλήττεται από νέο κύμα καύσωνα.

Τα παράπονα είναι έντονα, ιδιαίτερα απ’ όσους παραθερίζουν σε διαμερίσματα ή σ’ εξοχικές κατοικίες στις περιοχές Κάππαρη, Αγίας Τριάδας και Περνέρα, σε μία περίοδο όπου οι πληρότητες πλησιάζουν το εκατό τοις εκατό.

 

 

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Παραλιμνίου Θεόδωρο Πυρίλλη, τα προβλήματα στην υδατοπρομήθεια προκλήθηκαν εξαιτίας της ανυπαρξίας του υφιστάμενου δικτύου υδροδότησης της περιοχής.

Όπως ανέφερε, ο κεντρικός αγωγός διοχετεύει στην ελεύθερη Αμμόχωστο 36 χιλιάδες κυβικά μέτρα νερού, ενώ οι ανάγκες της περιοχής είναι περίπου 42 χιλιάδες κυβικά μέτρα.

Ο κ.Πυρίλλης κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση, η οποία, όπως υποστήριξε, άφησε την ελεύθερη Αμμόχωστο χωρίς νερό. «Εδώ και δύο χρόνια έπρεπε να ολοκληρωθεί ο νέος αγωγός από την αφαλάτωση της Δεκέλειας προς τις δεξαμενές της επαρχίας Αμμοχώστου. Για τον σκοπό αυτό αγοράστηκαν και οι σωλήνες, αλλά το έργο δεν έχει γίνει ακόμα, παρόλο που εξαγγέλθηκε από το 2017. Εάν γινόταν το έργο, θα επιλύονταν τα προβλήματα», ανέφερε.

Τα πλείστα παράπονα αφορούσαν στην έλλειψη ενημέρωσης για τις αποκοπές νερού, γεγονός που έφερε εξ’ απροόπτου τους παραθεριστές. Από την πλευρά του, ο Δήμος Παραλιμνίου ενημέρωσε για βλάβη στον υπόγειο αγωγό ο οποίος βρίσκεται στο δρόμο που οδηγεί στον κυκλικό κόμβο του Πρωταρά.

Εξού και την περασμένη Τετάρτη (16/8) ανακοινώθηκε διακοπή στην παροχή νερού από τις 7 το πρωί μέχρι τις 2 το απόγευμα, με το δήμο να απευθύνει έκκληση στον κόσμο για χρήση του νερού με φειδώ. Ο Θεόδωρος Πυρίλλης είπε ότι την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου συνεργεία του Δήμου Παραλιμνίου δούλευαν πυρετωδώς για να διορθώσουν τη βλάβη.

Ο δήμαρχος εξέφρασε την άποψη ότι εάν δεν γίνει το έργο που εξαγγέλθηκε από την κυβέρνηση, τα επόμενα χρόνια τα προβλήματα με τις διακοπές στην παροχή νερού θα γίνουν πολύ πιο έντονα στην ελ. Αμμόχωστο.

Εξήγησε ότι η ζήτηση αυτή την περίοδο είναι στο ζενίθ λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας και πως τα περισσότερα προβλήματα αντιμετωπίζουν ιδιοκτήτες διαμερισμάτων στην περιοχή Κάππαρης, τα οποία δεν διαθέτουν μεγάλα ντεπόζιτα.

 

Πρόβλημα στην Αγ. Νάπα

————————————-

Σοβαρό πρόβλημα μειωμένης παροχής νερού από το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων αντιμετώπισε αυτές τις μέρες και ο Δήμος Αγίας Νάπας. Σε σχετική του ανακοίνωση, ο δήμος καλεί τους δημότες όπως προβούν σε εξοικονόμηση νερού και να αποφύγουν την άσκοπη κατανάλωση, αφού, όπως αναφέρεται, «η αλόγιστη χρήση νερού θα επιφέρει χαμηλότερη πίεση στο δίκτυο και μικρές διακοπές στην υδροδότηση».

 

Send this to a friend