Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ Βραβευμένες ταινίες στον Μαραθώνιο Θερινών Προβολών τον Αύγουστο
Βραβευμένες ταινίες στον Μαραθώνιο Θερινών Προβολών τον Αύγουστο

Βραβευμένες ταινίες στον Μαραθώνιο Θερινών Προβολών τον Αύγουστο

 

 

Συνεχίζεται ο Μαραθώνιος Θερινών Προβολών τον Αύγουστο με βραβευμένες και διακεκριμένες ταινίες από την Κύπρο και όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα προβολών, την Τετάρτη, 16/8, θα προβληθεί η Ελληνική ταινία, ‘Μαγνητικά Πεδία’ (κωμωδία/δράμα), ενώ την Πέμπτη είναι προγραμματισμένη η ταινία ‘Ραντεβού στο Belle Epoque’, μια ρομαντική κομεντί γαλλικής/βελγικής παραγωγής.

Την Παρασκευή, 18/8, θα προβληθεί, σύμφωνα με το πρόγραμμα, το ισπανικό/μεξικανικό δράμα ‘Ο Λαβύρινθος του Πάνα’, και το Σάββατο ο Μαραθώνιος συνεχίζεται με ένα ντοκιμαντέρ/δράμα από το Ιράν, με τίτλο, ‘Αρκούδες δεν υπάρχουν’ το οποίο έχει λάβει φέτος το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Τεργέστης.

 

Το δράμα από Κύπρο/Ελλάδα, ‘.DOG’, σκηνοθεσίας Γιάννας Αμερικάνου, είναι προγραμματισμένο να προβληθεί την Κυριακή, 20/8.

Οι προβολές συνεχίζονται και την επόμενη εβδομάδα με πρώτο, στις 23/8, το ντοκιμαντέρ κινουμένων σχεδίων για ενήλικες του 2021 από τη Δανία, ‘Φυγή’, το οποίο προβάλλεται με τη στήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για πρόσφυγες.

Στις 24/8 θα προβληθεί η οικογενειακή κωμωδία ‘Βερολίνο, αντίο’, από Γερμανία και Γαλλία, ενώ στις 25/8 είναι προγραμματισμένη η Κυπριακή κωμωδία/δράμα του 2018, ‘Κιμμέρια’, σκηνοθεσιας Σάιμον Φαρμακάς.

Το Σάββατο 26/8, σειρά έχει το δράμα ‘Το ήσυχο Κορίτσι’ από την Ιρλανδία, που ήταν υποψήφια φέτος για το Όσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας. Το δράμα εποχής του 2022, ‘Κορσές’ από Αυστρία/Γερμανία είναι προγραμματισμένο για τις 27/8.

Οι προβολές συνεχίζονται μέχρι και τις 10 Σεπτεμβρίου.

Όλες οι ταινίες προβάλλονται στις 21.00 στον θερινό κινηματογράφο ‘Κωνστάντια’ στη Λευκωσία.

Ο Μαραθώνιος Θερινών Προβολών διοργανώνεται από το Υφυπουργείο Πολιτισμού-Τμήμα Νεότερου και Σύγχρονου Πολιτισμού και το Θέατρο Ένα σε συνεργασία με τον Όμιλο Φίλων Κινηματογράφου.

Για προπωλήσεις εισιτηρίων από το Θέατρο Ένα, Δευτέρα-Παρασκευή από 9.00-13.00 (€5) ή από το www.tickethour.com.cy (€6). Για άτομα με αναπηρία η είσοδος είναι δωρεάν, αναφέρεουν οι διοργανωτές.

Send this to a friend