Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η παραλία Spyros Beach η ιδανική παραλία για βουτιές με το σκύλο σας (φώτο)
Η παραλία Spyros Beach η ιδανική παραλία για βουτιές με το σκύλο σας (φώτο)

Η παραλία Spyros Beach η ιδανική παραλία για βουτιές με το σκύλο σας (φώτο)

 

 

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Σε συστάσεις προς το κοινό που επισκέπτεται την παραλία για λούσιμο σκύλων στην περιοχή Spyros Beach, στο Μενεού, προβαίνει ο Δήμος Λάρνακας, προκειμένου να τηρούνται οι κανονισμοί της παραλίας και να μην δημιουργούνται προβλήματα στους υπόλοιπους λουόμενους.

Συγκεκριμένα, στους κάτοχους ή συνοδούς σκύλων συστήνεται όπως χρησιμοποιούν μόνο την οριοθετημένη με περίφραξη και πινακίδες παραλία για λούσιμο σκύλων και να φέρουν πάντοτε μαζί τους την άδεια κατοχής και το βιβλιάριο υγείας του σκύλου τους.

 

Επιπλέον, θα πρέπει να δένουν με λουρί τον σκύλο τους όταν είναι εκτός της θάλασσας, ώστε να αποφεύγεται ο οποιοσδήποτε κίνδυνος για τους άλλους σκύλους και τους λουόμενους. Θα πρέπει, ακόμα, να  καθαρίζουν τα περιττώματα των σκύλων τους και να χρησιμοποιούν τους ειδικούς κάδους που βρίσκονται στην παραλία. «Η συνεργασία του κοινού είναι απαραίτητη για την καλή λειτουργία της αναφερομένης παραλίας ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που η επισκεψιμότητα είναι υψηλή.

Παράκληση του Δήμου Λάρνακας προς τους πολίτες που δεν είναι κάτοχοι σκύλων είναι όπως χρησιμοποιούν τις παρακείμενες παραλίες και όχι την παραλία λουσίματος σκύλων για αποφυγή συνωστισμού και δημιουργίας προβλημάτων», σημειώνεται σε ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας. Η

παραλία για λούσιμο σκύλων στην εν λόγω περιοχή καθορίστηκε από την Κεντρική Επιτροπή Παραλίων στις 31 Ιουλίου 2014. Για το ίδιο θέμα εξέδωσε ανακοίνωση το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, το οποίο ενημερώνει πως ο Υπουργός Μεταφορών εκδίδει κάθε χρόνο διάταγμα, με το οποίο κηρύσσονται οι παραλίες λουόμενων για συγκεκριμένη χρονική διάρκεια. Συνήθως ισχύει για την περίοδο από τον Απρίλιο μέχρι τον Οκτώβριο και μεταξύ των ωρών 6π.μ. – 8:30μ.μ.

Αυτό σημαίνει ότι κάποιος μπορεί να πάρει τον σκύλο του για βόλτα ή για λούσιμο στις παραλίες λουόμενων τους υπόλοιπους μήνες του χρόνου, ενώ για τους μήνες που ισχύει το διάταγμα, μπορεί να πάρει το ζώο τις ώρες που δεν ισχύει η απαγόρευση (πρωινό ή βραδινό περίπατο).

Το Κίνημα Οικολόγων συστήνει προσοχή στους ιδιοκτήτες σκύλων, καθότι χρόνο με χρόνο ενδέχεται να τροποποιείται το διάταγμα του Υπουργού Μεταφορών. Για παράδειγμα, μια παραλία που μέχρι το 2022 δεν ήταν παραλία λουόμενων, μπορεί να κηρυχθεί παραλία λουόμενων στο διάταγμα που θα εκδοθεί το 2023.

Γι’ αυτό και οι ιδιοκτήτες σκύλων θα πρέπει να ενημερώνονται κάθε χρόνο για το κυβερνητικό διάταγμα. «Επίσης, καλούμε το κοινό να δώσει ιδιαίτερη προσοχή στις περιοχές των Βρετανικών Βάσεων, διότι δεν έχουν εναρμονιστεί με την νομοθεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο μόνος χώρος που επιτρέπεται η πρόσβαση σκύλων σε παραλία είναι η τοποθεσία μεταξύ του «Fence Alexander Baracks» και πριν το «Δεκέλεια diving club». Η περιοχή είναι βραχώδης», τονίζεται στην ανακοίνωση.

 

 

Send this to a friend