Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

 

 

Φορτωμένοι με φωτοβολίδες και καπνογόνα, πήγαν στην «ΑΕΚ Αρένα» κάποιοι οπαδοί της Μακάμπι Τελ Αβίβ (ήταν πέραν των 600 στη κερκίδα), προκειμένου να παρακολουθήσουν τον αγώνα της ομάδας τους με την ΑΕΚ.

Πριν από την έναρξη του παιχνιδιού, κατά τη διάρκεια των ελέγχων που διεξάγονταν στις εισόδους του σταδίου, εντοπίστηκαν πέντε πρόσωπα από το Ισραήλ να έχουν στην κατοχή τους συνολικά 14 φωτοβολίδες και δύο καπνογόνα.

Ο ένας ήταν ανήλικος, γι’ αυτό αφέθηκε ελεύθερος. Οι υπόλοιποι ήταν ένας 21χρονος και τρεις 19χρονοι, οι οποίοι συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση.

 

Να σημειωθεί, ότι οι εκατοντάδες Ισραηλινοί φίλαθλοι που βρέθηκαν στην κερκίδα κατάφεραν, παρά τους ελέγχους, να περάσουν φωτοβολίδες μέσα στο γήπεδο, τις οποίες άναψαν με την έναρξη του αγώνα, ενώ μία φωτοβολίδα ρίφθηκε μέσα στον αγωνιστικό χώρο, με αποτέλεσμα την μικρή διακοπή του παιχνιδιού.

Οι τέσσερις συλληφθέντες οπαδοί της Μακάμπι παρουσιάστηκαν σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας με την κατηγορία της «μεταφοράς επιθετικού όπλου κατά παράβαση του Νόμου για πρόληψη και καταστολή της βίας στους αθλητικούς χώρους».

Παραδέχθηκαν ενοχή και στους τρεις  επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο 500 ευρώ, ενώ στον τέταρτο επιβλήθηκε πρόστιμο 750 ευρώ. Το δικαστήριο διέταξε όπως τα πρόστιμα να καταβληθούν άμεσα.

Όσον αφορά το επεισόδιο που εκτυλίχθηκε τα μεσάνυχτα της περασμένης Τρίτης στο παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων με το άγριο κυνηγητό Ισραηλινών οπαδών της Μακάμπι από Κύπριους ταραξίες, η Αστυνομία ακόμα δεν έχει διαλευκάνει πλήρως την υπόθεση. Όπως πληροφορούμαστε, έχουν ανακριθεί κάποια πρόσωπα, αλλά δεν προέκυψαν ενοχοποιητικά στοιχεία εναντίον τους και ως εκ τούτου δεν έγιναν συλλήψεις.

Η Αστυνομία επεξεργάζεται κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης, προκειμένου να εξακριβώσει ποιοι συμμετείχαν στην οργανωμένη επίθεση εναντίον των Ισραηλινών, ωστόσο το έργο της είναι δύσκολο καθότι εκτός από το γεγονός ότι ήταν νύχτα, οι δράστες είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους.

Θυμίζουμε, ότι ομάδα περίπου 100 ατόμων κινήθηκαν οργανωμένα στον παραλιακό πεζόδρομο των Φοινικούδων και φθάνοντας σε συγκεκριμένο σημείο, πλησίον της  μπιραρίας όπου διασκέδαζαν οι Ισραηλινοί, τους επιτέθηκαν αναίτια. Ακολούθησε άγριο κυνηγητό σε δρόμο – πάροδο των Φοινικούδων, με τους έντρομους Ισραηλινούς να το βάζουν στα πόδια για να γλιτώσουν τα χειρότερα.

Το κυνηγητό εκτυλίχθηκε μπροστά στα έκπληκτα κι έντρομα μάτια των υπολοίπων παρευρισκόμενων. Επενέβη η Αστυνομία, που είχε πληροφορίες για την μετάβαση ταραχοποιών στοιχείων στην περιοχή, η οποία επέβαλε την τάξη. Συλλήψεις, όμως, δεν έγιναν. Κι όλα αυτά, ένα μόλις 24ωρο μετά την τραγωδία που συνέβη έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ Αθηνών, στη Νέα Φιλαδέλφεια, με την εν ψυχρό δολοφονία 29χρονου οπαδού της ομάδας, μετά από επίθεση από Κροάτες και Ελλαδίτες χούλιγκαν.

 

Ολοκληρώθηκε σήμερα Πέμπτη (10/8) η κατεδάφιση άλλων τριών  εγκαταλελειμμένων παραπηγμάτων, που βρίσκονταν στην πρώην βιομηχανική περιοχή «Παμπούλα», στη Λάρνακα, τα οποία κρίθηκαν επικίνδυνα και ακατάλληλα.

Σύμφωνα με τον δήμο της πόλης, τα παραπήγματα αυτά έχουν εγκαταλειφθεί εδώ και καιρό από τους ιδιοκτήτες τους και μετέπειτα έγιναν συχνά εστίες βανδαλισμών κι εμπρησμών.

Για τον λόγο αυτό, ο δήμος Λάρνακας «έτρεξε» τις διαδικασίες για την ετοιμασία εγγράφων προσφορών με σκοπό την κατεδάφιση τους και αφαίρεση των πατωμάτων των οικοδομών που είχαν ήδη κατεδαφιστεί, προκειμένου να καθαρίσει η περιοχή.

Η βιομηχανική περιοχή της «Παμπούλας», η οποία βρίσκεται σε πάροδο της λεωφόρου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’, εμπίπτει στη δικαιοδοσία του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας και παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα οχληρίας, σε βαθμό που αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και ασφάλεια.

Περαιτέρω, ο Δήμος Λάρνακας ενημέρωσε ότι πέραν της αποκοπής χόρτων και αγρίας βλάστησης και τον καθαρισμό του παράπλευρου καναλιού τουλάχιστον τρεις φορές το χρόνο, με δική του πρωτοβουλία προβαίνει σε συχνές ενέργειες καθαρισμού και απομάκρυνσης σκουπιδιών και άλλων άχρηστων αντικείμενων που αφήνονται στο μέρος.

«Το δημοτικό συμβούλιο έχει επισημάνει πολλές φορές στο Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας την απαράδεκτη κατάσταση της περιοχής, η οποία βρίσκεται στο κέντρο της πόλης.

Παράλληλα, έχει προβεί και σε εισηγήσεις για εκμίσθωση του χώρου στο Δήμο Λάρνακας για αξιοποίηση του, χωρίς όμως μέχρι σήμερα κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα», υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση του δήμου.

Η «Παμπούλα» θεωρείται σήμερα μία από τις πλέον παραμελημένες περιοχές της Λάρνακας, καθότι παρά τις σκέψεις που έγιναν από την προηγούμενη κυβέρνηση για αξιοποίησή της (έγινε λόγος για στέγαση των ταχυδρομικών υπηρεσιών της Λάρνακας), εντούτοις δεν υπήρξε καμία ουσιαστική εξέλιξη τα τελευταία χρόνια προς αυτή την κατεύθυνση.

 

Send this to a friend