Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Κύριος ναυτικός προορισμός με την άφιξη κρουαζιερόπλοιων η μαρίνα Αγ. Νάπας
Κύριος ναυτικός προορισμός με την άφιξη κρουαζιερόπλοιων η μαρίνα  Αγ. Νάπας

Κύριος ναυτικός προορισμός με την άφιξη κρουαζιερόπλοιων η μαρίνα Αγ. Νάπας

 

 

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Την μαρίνα Αγίας Νάπας εντάσσει στο τακτικό της πρόγραμμα η Royal Caribbean. Η πρόσφατη άφιξη, την Πέμπτη 3 Αυγούστου, του πολυτελούς κρουαζιερόπλοιου «Rhapsody of the Seas», με 3.200 επιβάτες και πλήρωμα, θεωρείται η αρχή της υλοποίησης του προγράμματος αφίξεων κρουαζιερόπλοιων με σταθερή ετήσια αύξηση στο αγκυροβόλιο της μαρίνας, όπως είναι ο μεγάλος στόχος για τα επόμενα χρόνια της διεύθυνσης της μαρίνας και φυσικά του Δήμου Αγίας Νάπας.

Όπως αναφέρθηκε κατά την τελετή υποδοχής των επιβατών του «Rhapsody of the Seas», προτεραιότητα είναι η άφιξη κρουαζιερόπλοιων κυρίως κατά τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο, Μάιο, Οκτώβριο και Νοέμβριο, έτσι ώστε να καταπολεμηθεί το πρόβλημα της εποχικότητας που ταλανίζει την τουριστική βιομηχανία της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου εδώ και πολλά χρόνια. Η διεύθυνση της μαρίνας διαβεβαίωσε ότι οι προσπάθειες που γίνονται, ώστε η μαρίνα Αγ. Νάπας να καταστεί κύριος ναυτικός προορισμός στην ανατολική Μεσόγειο και κόμβος ανάπτυξης για ολόκληρη την επαρχία είναι συνεχείς.

 

Το μήκους 297 μέτρων κρουαζιερόπλοιο «Rhapsody of the Seas», με 12 καταστρώματα, είναι το δεύτερο κρουαζιερόπλοιο που αγκυροβολεί φέτος στη μαρίνα της Αγίας Νάπας, η οποία από πέρσι άρχισε να επενδύει στον ναυτικό τουρισμό. Οι υπεύθυνοι της μαρίνας και οι τοπικές αρχές επεφύλαξαν θερμή υποδοχή στους επιβάτες και τίμησαν τους αξιωματούχους του πληρώματος, προσφέροντας τους ελαιόλαδο που παράγεται στη μαρίνα. Όπως έγινε γνωστό, στη μαρίνα Αγ. Νάπας αναμένεται το ερχόμενο φθινόπωρο η άφιξη τριών ακόμα κρουαζιερόπλοιων.

Ο διευθυντής της μαρίνας, Κώστας Φυτιρής, δήλωσε ότι η άφιξη του «Rhapsody of the Seas» για δεύτερη χρονιά αποτελεί επιβράβευση των συλλογικών προσπαθειών που γίνονται, με στόχο ν’ αγκυροβολούν κρουαζιερόπλοια και στην ελεύθερη Αμμόχωστο. «Ελπίζουμε ότι το πρόγραμμα θα συνεχιστεί με αυξημένο αριθμό κρουαζιερόπλοιων όχι μόνο για φέτος, αλλά και για την επόμενη χρονιά.Τέτοιου είδους αφίξεις θα βοηθήσουν την περιοχή ν’ άρει την εποχικότητα που την ταλανίζει», συμπλήρωσε.

Εξάλλου, ο δήμαρχος Αγ. Νάπας Χρίστος Ζαννέττου ζήτησε την στήριξη του κράτους, προκειμένου ν’ αναπτυχθεί περαιτέρω ο ναυτικός τουρισμός στην επαρχία Αμμοχώστου. «Είμαι σίγουρος ότι θ’ ακολουθήσουν και άλλα κρουαζιερόπλοια στο μέλλον. Πιστεύω ότι το κράτος θα στηρίξει αυτές τις προσπάθειες, διότι είναι ένας τομέας που πρέπει να αναπτυχθεί. Χρειάζεται ουσιαστική στήριξη ο τομέας της κρουαζιέρας, διότι βοηθά την τουριστική βιομηχανία με την προσέλκυση αγορών που δεν είχαμε ποτέ στην Κύπρο», σημείωσε. Οι εκατοντάδες επιβάτες του«Rhapsody of the Seas»επισκέφθηκαν τ’ αξιοθέατα και τις παραλίες της Αγίας Νάπας καθώς και την εμπορική ζώνη της μαρίνας.

Send this to a friend