Home ΛΑΡΝΑΚΑ Υπεγράφη η σύμβαση για το μεγάλο χώρο εκδηλώσεων Τσιακκιλερού
Υπεγράφη η σύμβαση για το μεγάλο χώρο εκδηλώσεων Τσιακκιλερού

Υπεγράφη η σύμβαση για το μεγάλο χώρο εκδηλώσεων Τσιακκιλερού

 

 

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Σάρκα και οστά παίρνει το μεγαλύτερο πάρκο, που έχει δημιουργηθεί σε προσφυγικό συνοικισμό της Κύπρου. Στα γραφεία του Δήμου Λάρνακας, υπεγράφη το συμβόλαιο, μεταξύ του δήμου και της εταιρείας «C. Roushas Trading and Development Ltd», για την εκτέλεση και συμπλήρωση του έργου, που αφορά τη δημιουργία χώρου εκδηλώσεων και αναψυχής στον κυβερνητικό οικισμό Τσιακκιλερού,  στη Λάρνακα.

Πρόκειται για ακόμα ένα έργο κοινωνικού χαρακτήρα, το οποίο μεταξύ άλλων, θα περιλαμβάνει την δημιουργία παιδότοπου και ζώνης ενεργούς ψυχαγωγίας και αθλοπαιδιών, την κατασκευή ανοικτού αμφιθεάτρου με καθίσματα χωρητικότητας περίπου 150 ατόμων, αναψυκτηρίου και χώρων υγιεινής, την εγκατάσταση φωτισμού με νέας τεχνολογίας αντιβανδαλιστικού τύπου φωτιστικών, την τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού και την φύτευση κι ενίσχυση του πρασίνου.

 

Επιπλέον, θα γίνει υπογειοποίηση των υπηρεσιών κοινής ωφελείας (συστήματα ύδρευσης και άρδευσης, αποχέτευσης και ηλεκτροδότησης).

Ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας αναφέρει ότι η  ανάπλαση του χώρου θα είναι τέτοια, ώστε να αποτελέσει πνεύμονα πρασίνου και σημείο ψυχαγωγίας, άθλησης, ανάπαυσης και κοινωνικής συναναστροφής. «Κύρια επιδίωξη είναι να δοθεί στην περιοχή χαρακτήρας και ατμόσφαιρα που να ικανοποιεί τις προσδοκίες των κατοίκων, αλλά και των επισκεπτών.

Στόχος του έργου είναι, επίσης, η επίτευξη αειφορίας σε σχέση με την βελτίωση του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Η εκπόνηση της μελέτης και ο σχεδιασμός του έργου διενεργήθηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο «A. F. Modinos and SA Vrahimis Architects and Engineers», μετά από αρχιτεκτονικό διαγωνισμό που προκήρυξε ο Δήμος Λάρνακας. Οι κατασκευαστικές εργασίες αναμένεται ν’ αρχίσουν στις 11 Σεπτέμβριου του 2023.

Το κόστος θα πλησιάσει τα δύο εκατομμύρια ευρώ. Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Πολιτικής Συνοχής «ΘΑλΕΙΑ 2021- 2027», με την συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

 

Send this to a friend