Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Σύντομα ξεκινούν οι εργασίες για την νέα Παιδική Λέσχη Παραλιμνίου
Σύντομα ξεκινούν οι εργασίες για την νέα Παιδική Λέσχη Παραλιμνίου

Σύντομα ξεκινούν οι εργασίες για την νέα Παιδική Λέσχη Παραλιμνίου

 

 

ΓΡΑΦΕΙ o ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Το πρόβλημα των εργαζομένων γονιών θα επιλύσει η νέα Παιδική Λέσχη Παραλιμνίου, που θα έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας περίπου 200 παιδιών, ηλικίας από 6 έως 13 χρόνων.

Την περασμένη Δευτέρα, 31 Ιουλίου, υπεγράφη στο Δημοτικό Μέγαρο Παραλιμνίου το συμβόλαιο ανέγερσης του έργου, το οποίο θα λειτουργήσει στο χώρο του Δ΄ Δημοτικού Σχολείου.

 

Η σύμβαση για την ανέγερση της παιδικής λέσχης ανατέθηκε στην εταιρεία «Ν. Γαβριήλ & Υιοί Λτδ», για το ποσό περίπου των δυόμισι εκατομμυρίων ευρώ.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Θεόδωρος Πυρίλλης, οι κατασκευαστικές εργασίες θ’ αρχίσουν σύντομα. Το έργο χρηματοδοτείται από τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Ε.Ε., στα πλαίσια του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Κύπρου και από τον Δήμο Παραλιμνίου.

Όπως αναφέρθηκε κατά την υπογραφή των συμβολαίων, το κτήριο της Παιδικής Λέσχης Παραλιμνίου, θα αποτελείται από διώροφη οικοδομή και παιχνιδότοπο στην αυλή.

Θα περιλαμβάνει προθάλαμο, αίθουσα εστίασης, άλλες αίθουσες φιλοξενίας των παιδιών, γραφεία, αποθήκες, κουζίνα, χώρους υγιεινής και υπόστεγο χώρο στο ισόγειο.

Θα περιλαμβάνει, επίσης, ράμπες για εύκολη πρόσβαση εντός της οικοδομής, ανελκυστήρα και κλιμακοστάσια, για τις μετακινήσεις από το ισόγειο στους ορόφους. Το κτήριο θα έχει εμβαδόν 1.550 τ.μ. και ο υπόστεγος χώρος 342 τ.μ.

Η παιδική λέσχη θα λειτουργεί από τις 1 το μεσημέρι μέχρι τις 8 το βράδυ. Στους μαθητές θα προσφέρονται διάφορες δραστηριότητες, καθημερινή μελέτη και σίτιση.

Ένας από τους στόχους του έργου είναι και η ενίσχυση της διαθεσιμότητας ποιοτικών υποδομών φροντίδας και κοινωνικής ανάπτυξης προς τα παιδιά που φοιτούν στο δημοτικό σχολείο και κατ’ επέκταση η αύξηση της συμμετοχής στην αγορά εργασίας ατόμων που έχουν την φροντίδα παιδιών τέτοιας ηλικίας.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Μηχανισμός Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας αποτελεί τον πυρήνα του προσωρινού μέσου χρηματοδότησης της ανάκαμψης κι εξόδου της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την κρίση, με την επωνυμία «Επόμενη Γενιά ΕΕ» (Next Generation EU), το οποίο δημιουργήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το 2020, με στόχο την αντιμετώπιση των οικονομικών και κοινωνικών επιπτώσεων από την πανδημία, την βιώσιμη ανάπτυξη και την διασφάλιση της ανθεκτικότητας της οικονομίας της Ε.Ε.

Στρατηγικός στόχος του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Κύπρου αποτελεί η ενίσχυση της ανθεκτικότητας της οικονομίας και του δυναμικού της χώρας για οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντικά βιώσιμη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη κι ευημερία.

Με την υλοποίηση του έργου θα επιτευχθεί η ανάδειξη της Κύπρου ως χώρα, όπου το εκπαιδευτικό σύστημα και η ανάπτυξη εργατικού δυναμικού ευθυγραμμίζονται με τις δεξιότητες που απαιτούνται για το μέλλον.

 

 

Send this to a friend