Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Ποινές φυλάκισης σε διακινητές παράτυπων μεταναστών από Επ. Δικαστήριο Αμμοχώστου
Ποινές φυλάκισης σε διακινητές παράτυπων μεταναστών από Επ. Δικαστήριο Αμμοχώστου

Ποινές φυλάκισης σε διακινητές παράτυπων μεταναστών από Επ. Δικαστήριο Αμμοχώστου

 

 

Ποινές φυλάκισης 18 και 12 μηνών σε δύο άντρες ηλικίας 49 και 37 ετών, οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι σε αδικήματα, που αφορούν άφιξη αριθμού παράτυπων μεταναστών, με θαλάσσιο σκάφος στην περιοχή Αμμοχώστου, τον περασμένο Μάιο, επέβαλε την Τρίτη το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κλάδου Επικοινωνίας του Αρχηγείου Αστυνομίας, «το Δικαστήριο επέβαλε στον 49χρονο ποινή φυλάκισης 18 μηνών, για τη διάπραξη αδικημάτων σχετικών με τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών και του Διεθνικού Εγκλήματος και με την νομοθεσία για ταχύπλοα σκάφη, για το αδίκημα της μεταφοράς προσώπου διά υδάτινης οδού, με μη ασφαλές ή υπερφορτωμένο σκάφος και για το αδίκημα της παράνομης εισόδου στη Δημοκρατία, από πρόσωπο, που έχει κηρυχθεί ως απαγορευμένος μετανάστης».

Το Δικαστήριο επέβαλε στον 37χρονο ποινή φυλάκισης 12 μηνών, αφού κρίθηκε ένοχος, «για το αδίκημα της παράνομης εισόδου στη Δημοκρατία, από πρόσωπο που έχει κηρυχθεί ως απαγορευμένος μετανάστης».

 

Σημειώνεται ότι «η υπόθεση αφορούσε την άφιξη με θαλάσσιο σκάφος στην περιοχή της ελεύθερης Αμμοχώστου, το μεσημέρι της 25ης Μαΐου, 14 ατόμων, μεταξύ των οποίων και οι δύο ύποπτοι».

Σύμφωνα με μαρτυρίες που εξασφαλίστηκαν οδηγός του σκάφους φέρεται να ήταν ο 49χρονος, ο οποίος συνελήφθη δυνάμει δικαστικού εντάλματος, ενώ ο 37χρονος  συνελήφθη ως απαγορευμένος μετανάστης.

Οι υπόλοιποι 12 επιβάτες του σκάφους, επτά άντρες, μία γυναίκα, και τέσσερα παιδιά, μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Φιλοξενίας «Πουρνάρα».

Την υπόθεση είχε διερευνήσει το ΤΑΕ Αμμοχώστου.

Send this to a friend