Home ΛΑΡΝΑΚΑ Θέματα υδατοπρομήθειας δήμων και κοινοτήτων Λάρνακας απασχόλησαν σύσκεψη
Θέματα υδατοπρομήθειας δήμων και κοινοτήτων Λάρνακας απασχόλησαν σύσκεψη

Θέματα υδατοπρομήθειας δήμων και κοινοτήτων Λάρνακας απασχόλησαν σύσκεψη

 

 

Αναλυτική παρουσίαση του πλάνου σταδιακής ένταξης στην περιοχή υδατοπρομήθειας του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας Λάρνακας των δικτύων υδατοπρομήθειας 16 τοπικών αρχών πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια σύσκεψης την Πέμπτη μεταξύ της ηγεσίας του Συμβουλίου και των εμπλεκόμενων Δημάρχων και Κοινοταρχών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΛ “ακολούθησε συζήτηση για διευκρινίσεις και καταγραφή θεμάτων που πρέπει να τακτοποιηθούν πριν την υλοποίηση της ένταξης σε κάθε περίπτωση”.

Οι παρευρισκόμενοι στη σύσκεψη συμφώνησαν ότι, αν και η μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση, βρίσκεται προς τη σωστή κατεύθυνση και με τη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων θα υλοποιηθεί με επιτυχία.

 

Προς τούτο, συνεχίζει η ανακοίνωση, “αναμένεται όπως το Υπουργείο Εσωτερικών εγκρίνει το συντομότερο το αναλυτικό πλάνο ενεργειών το οποίο παρουσίασε το ΣΥΛ προκειμένου να προωθηθούν άμεσα οι αναγκαίες διαδικασίες που αφορούν πρωτίστως τη σωστή στελέχωση του ΣΥΛ με το απαραίτητο ανθρώπινο δυναμικό”.

Αφορούν, επίσης, και στη διασφάλιση των απαραίτητων πόρων σε εξοπλισμό, μηχανήματα και οχήματα για να μπορέσει το Συμβούλιο να ανταποκριθεί στις νέες υποχρεώσεις που θα αναλάβει.

Το Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας Λάρνακας αναμένεται μέχρι την 1η Ιουλίου 2024 να αναλάβει την υδατοπρομήθεια των κοινοτήτων,  Βορόκληνης, Δρομολαξίας- Μενεού, Κιτίου, Περβολιών, Τερσεφάνου, Τρούλλων, Κελλιών, Αθηένου, Αβδελλερού, Λευκάρων, Κάτω Λευκάρων, Δελίκηπου, Κόρνου, Σκαρίνου, Βάβλας και Λάγιας.

Send this to a friend