Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Συμμετοχή του Υφυπουργού Έρευνας στο Άτυπο Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας για την Έρευνα που διοργανώνει η Ισπανική Προεδρία
Συμμετοχή του Υφυπουργού Έρευνας στο Άτυπο Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας για την Έρευνα που διοργανώνει η Ισπανική Προεδρία

Συμμετοχή του Υφυπουργού Έρευνας στο Άτυπο Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας για την Έρευνα που διοργανώνει η Ισπανική Προεδρία

 

 

Ο Υφυπουργός θα συμμετάσχει στην Άτυπη συνάντηση του Συμβουλίου Υπουργών Ανταγωνιστικότητας για θέματα Έρευνας, που διοργανώνεται από την Ισπανική Προεδρία στην πόλη Σανταντέρ στην Ισπανία.

Τα κύρια θέματα στην Ημερήσια διάταξη του Συμβουλίου επικεντρώνονται στην ενίσχυση του ευρωπαϊκού πλαισίου για την «Επιστημονική Διπλωματία» και στη διαμόρφωση του νέου ΣτρατηγικούΠλάνου του Χρηματοδοτικού Προγράμματος «Ορίζοντας Ευρώπη» για την περίοδο 2025 -2027.

Για το πρώτο θέμα οι Υπουργοί θα συζητήσουν το ρόλο και τις δυνατότητες της επιστήμης στη διαμόρφωση αποτελεσματικής πολιτικής καθώς και για την αξιοποίηση της Επιστημονικής Διπλωματίας στη ανάδειξη του ηγετικού ρόλου της Ευρωπαϊκής Ένωσης,στην αντιμετώπιση των παγκόσμιων προκλήσεων.

 

Το δεύτερο θέμα του Συμβουλίου αφορά στο νέο Στρατηγικό Πλάνο του Χρηματοδοτικού Προγράμματος «Ορίζοντας Ευρώπη» για την περίοδο 2025 -2027. Ο πολυετής στρατηγικός σχεδιασμός των δραστηριοτήτων στην Έρευνα και την Καινοτομία, του «Ορίζοντας Ευρώπη», διασφαλίζουν την ευθυγράμμιση των στόχων του Ευρωπαϊκού Χώρου Έρευνας  και των κρατών μελών συμβάλλοντας στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Ένωσης.

Οι Υπουργοί  θα συζητήσουν για τις κύριες προκλήσεις που παρατηρούνται στην υλοποίηση του προγράμματος και να ανταλλάξουν απόψεις για πιθανές τροποποιήσεις στην διαμόρφωση του νέου Στρατηγικού Πλάνου για την επόμενη περίοδο.

Send this to a friend