Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ειδικό συνεργείο αποκλειστικά για να σβήνει συνθήματα με σπρέι
Ειδικό συνεργείο αποκλειστικά για να σβήνει συνθήματα με σπρέι

Ειδικό συνεργείο αποκλειστικά για να σβήνει συνθήματα με σπρέι

 

 

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Πιάνει αμέσως δουλειά ειδικό συνεργείο στη Λάρνακα για να σβήνει τα συνθήματα και να επιδιορθώνει τους βανδαλισμούς που προκαλούν οι ανεγκέφαλοι…

Με πρωτοβουλία του δήμου της πόλης, βρίσκεται ήδη σ’ εξέλιξη εκστρατεία περιορισμού της οπτικής ρύπανσης και συγκεκριμένα μια οργανωμένη προσπάθεια,ώστε να εξαλειφθεί το φαινόμενο αναγραφής συνθημάτων με σπρέι σε τοίχους και δημόσιες περιουσίες. Ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας αναφέρει πως η αλόγιστη αναγραφή συνθημάτων και ύβρεων σε δημόσιους χώρους είναι ένα πρόβλημα, με το οποίο καθημερινά η πόλη βρίσκεται αντιμέτωπη με δυσάρεστες συνέπειες.

 

Συχνά, κτήρια του δήμου κι εγκαταστάσεις, περιτοιχίσματα και πινακίδες, αλλά και ιδιωτικές περιουσίες τυγχάνουν αυτού του είδους βανδαλισμού, με αποτέλεσμα να επικρατεί μια πολύ άσχημη και ακαλαίσθητη εικόνα», σημειώνεται στην ανακοίνωση. Λαμβάνοντας, λοιπόν, υπόψη το διαχρονικό αυτό πρόβλημα, ο Δήμος Λάρνακας προχώρησε με την κατάρτιση ειδικού συνεργείου, το οποίο θα έχει την αποκλειστική ευθύνη της αποκατάστασης κι επαναφοράς όλων των «λερωμένων» επιφανειών στην προτέρα τους κατάσταση. Παράλληλα, οι δημοτικές αρχές προγραμματίζουνπροσεχώς και άλλες ενέργειες, ενώ ταυτόχρονα θα προβούνκαι σ’ ενδεδειγμένα μέτρα για περιορισμό έως και άρση του άσχημου αυτού φαινομένου.

Το κακό με την αναγραφή συνθημάτων έχει παραγίνει τους τελευταίους μήνες, γεγονός που έχει θορυβήσει τις δημοτικές και αστυνομικές αρχές της πόλης, λαμβάνοντας υπόψη και το γεγονός ότι βρισκόμαστε στην «καρδιά» της τουριστικής περιόδου. Χαρακτηριστικό της ανεξέλεγκτης δράσης των ανεγκέφαλων είναι η αναγραφή συνθημάτων και οι βανδαλισμοί ακόμα και σε ξαπλώστρες και ομπρέλες του παραλιακού μετώπου των Φοινικούδων, δηλαδή στην πιο πολυσύχναστη ακτή της πόλης.

Υπενθυμίζουμε, ότι σε συνάντηση του αστυνομικού διευθυντή Λάρνακας Χριστάκη Παπαδημητρίου με τονδήμαρχο Ανδρέα Βύρα, όπου εξετάστηκαν θέματα γενικής αστυνόμευσης, συζητήθηκε το πρόβλημα με την αναγραφή συνθημάτων και αποφασίστηκε όπως εφαρμοστούν επιπλέον μέτρα για πάταξη του φαινομένου καθώς και μέτρα που θα αποσκοπούν στην ενίσχυση της αστυνόμευσης σε συγκεκριμένα σημεία της πόλης.

Επειδή το πρόβλημα της αλόγιστης και απερίσκεπτης αναγραφής συνθημάτων σε δημόσιες και ιδιωτικές περιουσίες είναι παγκύπριο, αυτό το διάστημα συζητιέται στην Ένωση Δήμων Κύπρουο καθορισμός μιας γενικής πολιτικής, που θα τύχει εφαρμογής απ’ όλους τους δήμους. «Ο Δήμος Λάρνακας προσβλέπει στην συνεργασία των δημοτών του με σκοπό τον περιορισμό και την πάταξη τέτοιων φαινομένων.Ευχή όλων μας είναι να μην επαναληφθούν ποτέ ξανά και επιτέλους κάποιοι ν’ αρχίσουν να εκτιμούν την πόλη και τους συνδημότες μας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Send this to a friend