Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ «Παγίδα θανάτου» τα σταθμευμένα οχήματα εν μέσω καύσωνα
«Παγίδα θανάτου» τα σταθμευμένα οχήματα εν μέσω καύσωνα

«Παγίδα θανάτου» τα σταθμευμένα οχήματα εν μέσω καύσωνα

 

 

Αίσθηση προκαλούν τα αποτελέσματα ενός πειράματος που έγινε εν μέσω καύσωνα στην Ελλάδα, σε συνθήκες που δεν διαφέρουν καθόλου από την Κύπρο.

Με τη βοήθεια ενός drone εφοδιασμένου με θερμική κάμερα και ενός θερμομέτρου, έγιναν μετρήσεις θερμοκρασίας οι οποίες στην καμπίνα έφτασαν σχεδόν τους 180 βαθμούς κελσίου.

Αυτή τη στιγμή έχει πάνω από 170 βαθμούς στην οροφή, είναι ασύλληπτο το νούμερο.

 

Το πείραμα έγινε λίγο μετά το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας.

Δεν είναι τυχαίο πως τις θερμές μέρες βλέπουμε συνέχεια στο δρόμο αυτοκίνητα να έχουν μείνει. Οι συνθήκες είναι σχεδόν εκτός κατασκευαστή.

Ενώ εντός του οχήματος, που είναι και το πιο σημαντικό, το θερμόμετρο άγγιξε τους 50 βαθμούς, που ήταν και το ανώτατο όριο που μπορούσε να πιάσει, γεγονός που σημαίνει ότι η θερμοκρασία ήταν πολύ υψηλότερη.

Το θερμόμετρο τερματίζει στους 50, ακόμη λίγο θα είχε σκάσει.

Τις τελευταίες βδομάδες μάλιστα έχουν καταγραφεί πολλά περιστατικά σε όλο τον κόσμο, με θανάτους μικρών παιδιών, τα οποία έμειναν εγκληματικά μέσα στο όχημα για μερικά λεπτά, χωρίς οι μεγαλύτεροι να αντιληφθούν από πριν τον κίνδυνο.

Οι θάνατοι παιδιών, τα οποία οι γονείς αφήνουν για 5 λεπτά, όλο και αυξάνονται. Στην Αμερική θεωρείται μάστιγα. Είναι πολλά τα παιδιά και τα κατοικίδια, τα οποία πεθαίνουν κάτω από τις συνθήκες αυτές.

Με τους ειδικούς να συστήνουν μεγάλη προσοχή, αφού οι θερμοκρασίες που αναπτύσσονται εντός οχήματος, μπορεί να δημιουργήσουν πρόβλημα ακόμη και σε ανθρώπους χωρίς κανένα πρόβλημα υγείας.

Πηγή: alphanews

Send this to a friend