Home ΛΑΡΝΑΚΑ Κάλλιο αργά παρά ποτέ για το παλιό νοσοκομείο της Λάρνακας
Κάλλιο αργά παρά ποτέ για το παλιό νοσοκομείο της Λάρνακας

Κάλλιο αργά παρά ποτέ για το παλιό νοσοκομείο της Λάρνακας

 

 

ΓΡΑΦΕΙ o ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Πάει πίσω αρκετούς μήνες το έργο ανάπλασης του παλιού νοσοκομείου Λάρνακας, το οποίο προορίζεται να μετατραπεί σε νέο δημοτικό μέγαρο της πόλης.

Κι ενώ ο Δήμος Λάρνακας ήταν έτοιμος, από την περασμένη άνοιξη να προκηρύξει προσφορές, για κατασκευαστικά έργα, η καθυστέρηση, που παρατηρήθηκε στην μετακίνηση των υπηρεσιών του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ), από το παλιό νοσοκομείο στην νέα πτέρυγα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, έχει καθυστερήσει το έργο του νέου δημοτικού μεγάρου της πόλης.

 

Ενδεικτικό της καθυστέρησης που έχει παρατηρηθεί στην μεταφορά των υπηρεσιών του ΟΚΥπΥ, είναι ότι μόλις την περασμένη Τετάρτη (19/7) ο Οργανισμός προκήρυξε τον διαγωνισμό που αφορά την μελέτη, κατασκευή και οκταετή συντήρηση του δεύτερου ορόφου στη νέα πτέρυγα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, ένα έργο που εκτιμάται ότι θα κοστίσει πέραν των εφτά εκατομμυρίων ευρώ.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΟΚΥπΥ, με την ολοκλήρωση των εργασιών θα δημιουργηθεί χώρος συνολικού εμβαδού 3.000 m², όπου θα στεγαστούν το τμήμα υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας, οι Οδοντιατρικές Υπηρεσίες και το Κέντρο Μητρότητας και Παιδιού, υπηρεσίες που σήμερα φιλοξενούνται στο παλαιό Νοσοκομείο Λάρνακας.

Στον ανακαινισμένο δεύτερο όροφο της νέας πτέρυγας του νοσοκομείου θα προστεθεί ο χώρος Ημερήσιας Φροντίδας Καρκινοπαθών, ο χώρος των ενδοσκοπήσεων και τα χειρουργεία ημέρας.

Ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας ανακοίνωσε ότι τα κατασκευαστικά έργα αναμένεται να ολοκληρωθούν σε 12 μήνες από την ημερομηνία έναρξης των εργασιών και ακολούθως οι χώροι του παλαιού νοσοκομείου θα παραχωρηθούν στον Δήμο Λάρνακας για σκοπούς αναπαλαίωσης του διατηρητέου κτηρίου και μετατροπής του σε δημοτικό μέγαρο.

Αναπαλαίωση κατά φάσεις

—————————————

Παρά τις καθυστερήσεις που έχουν παρατηρηθεί στην μεταφορά των υπηρεσιών του ΟΚΥπΥ από το παλιό νοσοκομείο, ο Δήμος Λάρνακας δηλώνει αποφασισμένος να προχωρήσει με τις εργασίες ανάπλασης του παλιού νοσοκομείου.

Ο δήμαρχος Ανδρέας Βύρας ανέφερε ότι αρχές Οκτωβρίου αναμένεται να προκηρυχθούν προσφορές, για τις πρώτες εργασίες αναπαλαίωσης του κτηρίου, αφού επήλθε συμφωνία με τον ΟΚΥπΥ, για μετακίνηση κάποιων υπηρεσιών του οργανισμού σε άλλα υφιστάμενα κτήρια του παλιού νοσοκομείου, έτσι ώστε τα έργα να ξεκινήσουν κατά φάσεις.

Υπολογίζεται ότι εφόσον δεν προκύψουν νέα απρόοπτα προβλήματα, τα πρώτα έργα στο παλιό νοσοκομείο να ξεκινήσουν την άνοιξη του 2024.

Να σημειωθεί, ότι η Λάρνακα παραμένει χωρίς δημοτικό μέγαρο από τις αρχές της δεκαετίας του 2000, όταν κρίθηκε ακατάλληλο κτηριακά και κατεδαφίστηκε το παλιό δημοτικό μέγαρο που βρισκόταν στην πλατεία Κίμωνος, στις Φοινικούδες. Έκτοτε οι δημοτικές υπηρεσίες στεγάζονται σε πολυκατοικία του παραλιακού μετώπου.

Send this to a friend