Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΑΕΚ Έβγαλε 16 φορές τα χρήματα που επένδυσε και κάποιοι μιλούν ακόμη για αποτυχία
Έβγαλε 16 φορές τα χρήματα που επένδυσε και κάποιοι μιλούν ακόμη για αποτυχία

Έβγαλε 16 φορές τα χρήματα που επένδυσε και κάποιοι μιλούν ακόμη για αποτυχία

 

 

Όσοι δεν έχουν αντιληφθεί ότι το ποδόσφαιρο είναι business, τότε μάλλον κάποιος πρέπει να τους ξυπνήσει. Ναι, η ΑΕΚ αγωνιστικά έχασε αφήνοντας τον Βίκτορ Ολατούντζι τον Ιανουάριο για να φέρει τον Νίκολιτς.

Δεν τον έκανε δώρο όμως τον Νιγηριανό. Κάθε άλλο. Τον έδωσε στην Σλόβαν Λίμπερετς και έβαλε οψιόν αγοράς 500.000 ευρώ. Στην Τσεχία ο Ολατούντζι κατάφερε να κάνει ένα πολύ καλό πρωτάθλημα αναγκάζοντας την Λίμπερετς να ασκήσει την οψιόν και να αγοράσει τον παίκτη από την ΑΕΚ.

Μία ΑΕΚ που τον απέκτησε καταβάλλοντας 50.000 ευρώ στην ομάδα που ανήκε (την Λάγος). Και με την πώληση του στην Λίμπερετς κατάφερε να δεκαπλασιάσει την επένδυση της. Πουλώντας τον παίκτη στην Λίμπερετς έβαλε και ένα ποσοστό 20% σε περίπτωση μεταπώλησης.

 

Ο Ολατούνζτι πήρε νέα μεταγραφή για την Σπάρτα Πράγας η οποία φημολογείται ότι θα πληρώσει 1,5 εκατομμύριο. Αν αυτοί οι αριθμοί είναι αληθινοί, τότε η ΑΕΚ θα πάρει άλλες 300.000 ευρώ. Συνολικά θα βάλει στα ταμεία της 800.000 ευρώ από ένα παίκτη που τον αγόρασε 50 χιλιάρικα.

Θα πάρει 16 φορές την επένδυση που έκανε. Αν αυτό θεωρείται αποτυχία από πλευράς ΑΕΚ, τότε μάλλον κάποιοι δεν έχουμε αντιληφθεί πόσο άλλαξε το ποδόσφαιρο.

Send this to a friend