Home ΛΑΡΝΑΚΑ Λειτουργοί νεολαίας από 10 ευρωπαϊκές χώρες σε σεμινάριο στα Περβόλια
Λειτουργοί νεολαίας από 10 ευρωπαϊκές χώρες σε σεμινάριο στα Περβόλια

Λειτουργοί νεολαίας από 10 ευρωπαϊκές χώρες σε σεμινάριο στα Περβόλια

 

 

Τριάντα πέντε λειτουργοί νεολαίας από 10 ευρωπαϊκές χώρες (Κύπρο, Ελλαδα, Ουγγαρία, Ιταλία, Λουξεμβούργο, Δανία, Γερμανία, Λετονία, Λιθουανία και Ολλανδία), έλαβαν μέρος στο εκπαιδευτικό σεμινάριο ERASMUS+ με τίτλο “Empowering youth employ-ability” (Ενισχύοντας τη νεανική απασχολισιμότητα), που υλοποίησε η Ενωση Νέων Αγίων Αναργύρων Λάρνακας.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου, το πρόγραμμα που φιλοξενήθηκε στο Δημοσιογραφικό χωριό στα Περβόλια μεταξύ 30 Ιουνίου – 08 Ιουλίου 2023, είχε στόχο την ενθάρρυνση της ενεργού συμμετοχής των νέων στα κοινά και την ενεργοποίηση και εμπλοκή τους σε προγράμματα νεανικής επιχειρηματικότητας και πράσινης ανάπτυξης.

Προστίθεται ότι μέσα από το σεμινάριο οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για καλές πρακτικές αναζήτησης εργασίας, γνώρισαν χρηματοδοτικά προγράμματα και έμαθαν τι ζητούν οι εργοδότες και  απέκτησαν πολύτιμες γνώσεις και δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν να ξεκινήσουν την επαγγελματική τους πορεία με ένα ξεκάθαρο πλάνο και τις καλύτερες προοπτικές.

 

 Αναφέρεται περαιτέρω ότι η δραστηριότητα έδωσε την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να συζητήσουν και να εργαστούν πάνω στη θεματική της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας με στόχο την ενδυνάμωση των δεξιοτήτων των νέων και την ανάληψη επιχειρηματικών πρωτοβουλιών στο μέλλον προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.

Επισημαίνεται ότι το περιεχόμενο και η μεθοδολογία του σχεδίου στηρίχτηκαν στην μη τυπική μάθηση και στην ενίσχυση της κοινωνικής και προσωπικής ανάπτυξης των νέων που συμμετειχαν στο σχέδιο, της ενεργού συμμετοχής τους στα κοινά, του διαπολιτισμικού διαλόγου, της κοινωνικής ένταξης & της αλληλεγγύης.

Τέλος αναφέρεται ότι το πρόγραμμα δραστηριοτήτων περιελάμβανε επίσης εκπαιδευτική επίσκεψη στη Λευκωσία, όπου οι συμμετέχοντες επισκέφτηκαν το αρχαιολογικό μουσείο, την Πράσινη γραμμή, τη Λαική Γειτονία και την πλατεία Ελευθερίας.

Send this to a friend