Home ΛΑΡΝΑΚΑ Πραγματοποιήθηκε η τελετή αποφοίτησης του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus
Πραγματοποιήθηκε η τελετή αποφοίτησης του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus

Πραγματοποιήθηκε η τελετή αποφοίτησης του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus

 

 

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 11 Ιουλίου, στο Παττίχειο Αμφιθέατρο Λάρνακας η τελετή αποφοίτησης του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus.

Σε ανακοίνωση του εκπαιδευτηρίου αναφέρεται ότι σε χαιρετισμό της η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου «εξέφρασε θαυμασμό για το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus και ευγνωμοσύνη για όσους στήριξαν τους φοιτητές σε αυτό το μεγάλο ταξίδι προς την αποφοίτηση τους».

Πρόσθεσε ακόμα ότι «η παιδεία είναι μια διαδρομή που αρχίζει από το σπίτι, καλλιεργείται και εξελίσσεται σε αίθουσες διδασκαλίας, μέσα από βιβλία, διαλέξεις, αλληλοτροφοδότηση, για να μετουσιωθεί στη συνέχεια σε εμπειρία γνώσης και ζωής».

 

Στο δικό του χαιρετισμό ο CEO και Πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus, Φλώρος Βωνιάτης, «συνεχάρη όλους τους απόφοιτους και είπε ότι αυτό το επίτευγμα αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο στις ζωές τους και θα πρέπει να είναι περήφανοι για τις επιτυχίες τους».

Αναφέρθηκε επίσης στην «μεγάλη αξία που δίνει το Βρετανικό Πανεπιστήμιο της Κύπρου στην κριτική σκέψη, την προαγωγή της γνώσης όπως και τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος που προωθεί και καλλιεργεί την διανοητική, κοινωνική και προσωπική ανάπτυξη. Υπογράμμισε επίσης την μοναδικότητα και καινοτομία του μοντέλου του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus που καταφέρνει να συνδυάζει κυπριακή και βρετανική Ανώτερη εκπαίδευση, προσφέροντας μια πλούσια εκπαιδευτική εμπειρία».

Η Πρύτανης του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus, Καθηγήτρια Ειρήνη Πολυκάρπου, αναφέρθηκε «στο θάρρος, την επιμονή και τη δύναμη που επέδειξαν οι φοιτητές, αρχίζοντας τις σπουδές τους σε μια περίοδο έντονης αβεβαιότητας και αλλαγών, εξαιτίας της πανδημίας, καταφέρνοντας ωστόσο να προσαρμοστούν και να επιτύχουν». Ταυτόχρονα ενεθάρρυνε τους απόφοιτους να είναι ανοικτοί σε νέες ιδέες, διαφορετικές προοπτικές, σημείωσε τη δύναμη της ομαδικής γνώσης και πρόσθεσε πως είναι μέσω της αποδοχής αυτής της διαφορετικότητας στη γνώση που μπορούν να αναπτύξουν ένα λαμπρότερο μέλλον για όλους και να γίνουν οι ηγέτες, οι καινοτόμοι και οι δημιουργοί της αλλαγής που απεγνωσμένα χρειάζεται ο κόσμος μας».

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με την απονομή των τίτλων σπουδών και τη βράβευση των καλύτερων αποφοίτων σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση στην τελετή παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο

Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής Φίλιππος Χατζηζαχαρίας, ο Δήμαρχος Λάρνακας, Αντρέας Βύρας, εκπρόσωποι ξένων διπλωματικών αποστολών στην Κύπρο και άτομα από τον επιχειρηματικό κόσμο.

Send this to a friend