Home ΛΑΡΝΑΚΑ Επιχειρήσεις Αραδίππου: Ανάγκη προσαρμογής σε νέες περιβαλλοντικές συνθήκες
Επιχειρήσεις Αραδίππου: Ανάγκη προσαρμογής σε νέες περιβαλλοντικές συνθήκες

Επιχειρήσεις Αραδίππου: Ανάγκη προσαρμογής σε νέες περιβαλλοντικές συνθήκες

 

 

ΓΡΑΦΕΙ o ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Η πρώτη ενημερωτική συνάντηση, για την παρουσίαση του Κέντρου Πράσινης και Ψηφιακής Επιχειρηματικότητας του Δήμου Αραδίππου, πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο δημοτικό μέγαρο.

Η συνάντηση έγινε κατόπιν πρόσκλησης του δήμου και του CIIM Bioeconomia Centre του Πανεπιστημίου Λεμεσού (UoL) προς όλες τις επιχειρήσεις που εδρεύουν στην Αραδίππου, στη βάση του πρόσφατου μνημονίου συνεργασίας, για υιοθέτηση κι εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών στους τομείς της βιώσιμης ανάπτυξης, της προστασίας του περιβάλλοντος, της κυκλικής οικονομίας και της έξυπνης διαχείρισης ενέργειας.

 

Στην ουσία, οι επιχειρήσεις καλούνται πλέον να εγκαταστήσουν καινούργιο και σύγχρονο εξοπλισμό, φιλικό προς το περιβάλλον, με πρώτιστο στόχο την μείωση των ρύπων.

Ο διευθυντής του CIIM Bioeconomia Centre, Δημήτρης Τσιρόπουλος, παρουσίασε τους τρεις βασικούς άξονες του κέντρου, που αφορούν την εκπαίδευση – ακαδημία της πράσινης και ψηφιακής επιχειρηματικότητας, τα χρηματοδοτικά προγράμματα, καθώς και τον κόμβο e-πληροφόρηση, ενώ ανέπτυξε τις προκλήσεις και τις προοπτικές για τα επόμενα χρόνια.

Ο κ.Τσιρόπουλος παρουσίασε και τα αποτελέσματα σχετικής έρευνας που προηγήθηκε στις επιχειρήσεις της Αραδίππου, τα οποία συνηγορούν στην ανάγκη προσαρμογής στις νέες περιβαλλοντικές και οικονομικές συνθήκες.

Οι επιχειρηματίες που συμμετείχαν στην συζήτηση είχαν την ευκαιρία να καταθέσουν ερωτήσεις, προβληματισμούς και απορίες, στη βάση ενός εποικοδομητικού διαλόγου.

Όπως αναφέρθηκε, είναι επιτακτική η ανάγκη για αλλαγή νοοτροπίας κι εκπαίδευσης των επιχειρήσεων, κάτι που έχει προβλεφθεί από το Κέντρο Πράσινης και Ψηφιακής Επιχειρηματικότητας, το οποίο έχει καταρτίσει ένα ειδικό πρόγραμμα 10 σεμιναρίων πάνω σε συγκεκριμένες θεματικές ενότητες, μεταξύ των οποίων η κυκλική οικονομία, η βιώσιμη και αειφόρος ανάπτυξη, οι green startups, η μετάβαση στην πράσινη επιχειρηματικότητα, κ.α.

Ο Δημήτρης Τσιρόπουλος προέτρεψε τους επιχειρηματίες να τολμήσουν να κάνουν βήματα προς την πράσινη επιχειρηματικότητα, ξεκινώντας με απλά, μικρά βήματα μέσα από την καθημερινότητά τους.

Παρόμοιες συναντήσεις αναμένεται να γίνουν και τους προσεχείς μήνες. Με ανακοίνωσή του, ο Δήμος Αραδίππου εκφράζει την επιθυμία να βαδίσει στα μονοπάτια του μέλλοντος, σημειώνοντας πως η συγκεκριμένη κίνηση είναι πρωτοποριακή, αφού πρόκειται για μια νέα στρατηγική που προσαρμόζει το επιχειρηματικό περιβάλλον σ’ όλους τους στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης.

 

 

Send this to a friend