Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Παρουσιάστηκαν οι εκδηλώσεις που προγραμματίζονται στα πλαίσια του «Λάρνακα 2030» και συμμετέχουν όλοι οι δήμοι της επαρχίας
Παρουσιάστηκαν οι εκδηλώσεις που προγραμματίζονται στα πλαίσια του «Λάρνακα 2030» και συμμετέχουν όλοι οι δήμοι της επαρχίας

Παρουσιάστηκαν οι εκδηλώσεις που προγραμματίζονται στα πλαίσια του «Λάρνακα 2030» και συμμετέχουν όλοι οι δήμοι της επαρχίας

 

 

ΓΡΑΦΕΙ o ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Ενώπιον μιας μεγάλης πρόκλησης βρίσκονται η πόλη και η επαρχία Λάρνακας, αυτής της διεκδίκησης του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2030, αναδεικνύοντας μέσα απ’ αυτή την προσπάθεια τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και τον τεράστιο πολιτιστικό πλούτο της ευρύτερης Λάρνακας!

 

Όπως έγινε γνωστό κατά την παρουσίαση των εκδηλώσεων, που προγραμματίζονται προσεχώς στα πλαίσια του «Λάρνακα 2030», στο εγχείρημα συμμετέχουν πια και όλοι οι δήμοι της επαρχίας.

 

Στην εκδήλωση αναφέρθηκε πως η υποψηφιότητα της Λάρνακας αποτελεί σημαντικό κίνητρο για παράλληλη ανάπτυξη σε πολιτιστικό και κοινωνικό επίπεδο, καθότι κοινό όραμα αποτελεί η μετατροπή της πόλης και της επαρχίας σε μια μεγάλη σκηνή της Ευρώπης, μια σκηνή που θ’ αγκαλιάσει όλο το καλλιτεχνικό δυναμικό, όχι μόνο της Λάρνακας και της Κύπρου, αλλά και της Ευρώπης.

Σ’ αυτή την προσπάθεια, δυναμική εμπλοκή και στήριξη θα υπάρξει απ’ όλους τους δήμους της επαρχίας. Εξού και η παρουσία όλων των δημάρχων (Λευκάρων, Αθηένου, Αραδίππου, Δρομολαξιάς – Μενεού) στην εκδήλωση.

Ο πρόεδρος της τοπικής εταιρείας τουρισμού Ντίνος Λευκαρίτης εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η Λάρνακα θα πετύχει τον σκοπό της. Ανέφερε ότι η πόλη και η επαρχία έχουν εξαιρετικά προϊόντα να αναδείξουν και να προβάλουν, σημειώνοντας πως σ’ αυτή την προσπάθεια είναι ευπρόσδεκτοι όλοι οι δήμοι και οι κοινότητες, καθότι, όπως εξήγησε, δεν είναι μόνο η πόλη της Λάρνακας, που θα προβληθεί και θα επωφεληθεί απ’ αυτό τον τίτλο, αλλά ολόκληρη η επαρχία.

Τόνισε, επίσης, την ανάγκη όπως και ο απλός κόσμος της Λάρνακας να μπει ενεργά στην εξίσωση γι’ αυτή την προσπάθεια. «Ήλθε η ώρα της Λάρνακας. Τους τελευταίους μήνες ακούσαμε για τα σημαντικά έργα που τροχιοδρομούνται. Η προσπάθεια μας θα είναι πολύ δυνατή, διότι η Λάρνακα και η επαρχία της το αξίζουν», συμπλήρωσε.

Σοβαρή υποψηφιότητα

———————————

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Ανδρέας Βύρας ανέφερε ότι η Λάρνακα θα είναι μια σοβαρή υποψηφιότητα με πολλές πιθανότητες επιτυχίας. Σ’ αυτή την προσπάθεια, πρόσθεσε, είναι σύσσωμη η επαρχία, η κοινωνία της Λάρνακας, ο καλλιτεχνικός και ο επιχειρηματικός της κόσμος.

«Θα είναι μια συλλογική προσπάθεια, γι’ αυτό και πρόθεσή μας είναι να συνομιλήσουμε με τους Λαρνακείς, με ανθρώπους του πολιτισμού για να ακούσουμε τις απόψεις και τις εισηγήσεις τους με στόχο να παράγουμε περισσότερο πολιτισμό. Θα είναι ένα ταξίδι που θα μας κάνει όλους πιο σοφούς», επισήμανε.

Εξάλλου, η καλλιτεχνική διευθύντρια του «Λάρνακα 2030», Κέλι Διαπούλη, παρουσίασε λεπτομερώς τις δράσεις και τις εκδηλώσεις – φεστιβάλ που προγραμματίζονται τους προσεχείς μήνες στα πλαίσια των προσπαθειών για διεκδίκηση του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2030.

Όπως αναφέρθηκε, οι διάφορες εκδηλώσεις δεν θα λάβουν χώρα μόνο στην πόλη, αλλά και σε συνοικισμούς και στην επαρχία της Λάρνακας. Η βάση του «Λάρνακα 2030» βρίσκεται στην πλατεία Ζουχούρι. Θα γίνει, επίσης, προσπάθεια να προσεγγιστούν και οι διάφορες κοινότητες που ζουν στη Λάρνακα, όπως για παράδειγμα οι Αρμένιοι και οι Λατίνοι, έτσι ώστε να βοηθήσουν κι αυτοί με τη σειρά τους, προβάλλοντας το γεγονός ότι η Λάρνακα ήταν και παραμένει μια πολυπολιτισμική πόλη.

Η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2030 θ’ ανακοινωθεί το 2025.

Send this to a friend