Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

 

 

Πυρκαγιά ξεκίνησε χθες τα ξημερώματα και παρά το γεγονός ότι κατασβέστηκε, λίγο μετά τις 10 το πρωί αναζωπυρώθηκε, λόγω των σφοδρών ανέμων που έπνεαν στη περιοχή.

Λόγω των πυκνών καπνών από τη πυρκαγιά αλλά και των σφοδρών ανέμων που έπνεαν στη περιοχή, έγινε προληπτικά η εκκένωση του Κέντρου Υποδοχής Αιτητών Ασύλου που βρίσκεται στην Κοφίνου.

Η αναζωπύρωση της πυρκαγιάς εκδηλώθηκε στις 11 το πρωί και τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο στις 3.00 το μεσημέρι. Η συνολική έκταση που κάηκε ήταν περίπου 5 εκτάρια από χαμηλή άγρια βλάστηση, καλαμιώνες και πεύκα».

 

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν 40 άτομα του Τμήματος Δασών με 9 πυροσβεστικά οχήματα, 2 προωθητές γαιών και 3 βυτιοφόρα, 14 άτομα με 4 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και 4 άτομα με 2 οχήματα της Υπηρεσίας Θήρας.

Συμμετείχαν επίσης 5 πτητικά μέσα, 1 αεροσκάφος του Τμήματος Δασών, 2 μισθωμένα αεροσκάφη και 2 μισθωμένα ελικόπτερα.

 

Εκδήλωση διαμαρτυρίας με φορτηγά και άλλα βαρέα οχήματα που πραγματοποίησαν χθες το πρωί, οι εργαζόμενοι στα τρία λατομεία στην Ξυλοφάγου, εντός των ορίων των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας.

Κρατώντας πανό, οι διαμαρτυρόμενοι συγκεντρώθηκαν στον χώρο στάθμευσης του Πολιτικού Διοικητηρίου Δεκέλειας, ζητώντας επίσπευση της εξέτασης των αιτήσεών τους για επέκταση των λατομικών ζωνών, οι οποίες εκκρεμούν από το 2018.

Οι ιδιοκτήτες των λατομείων ζητούν άμεση επέκταση της λατομικής περιοχής, αφού, όπως υποστηρίζουν, τα αποθέματά τους έχουν εξαντληθεί και κινδυνεύουν ν’ αναστείλουν τις εργασίες τους έπειτα από 30 χρόνια συνεχούς λειτουργίας.

Κάτι τέτοιο, θα έχει ως αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς δουλειά πέραν των 60 εργατών, ενώ ταυτόχρονα θα επηρεαστεί κι ένας πολύ μεγάλος αριθμός οικογενειών ντόπιων εμπόρων, εργολάβων και συνεργατών, ένεκα του γεγονότος ότι θα υποστούν μεγάλο οικονομικό πλήγμα από την διακοπή των μεταξύ τους συναλλαγών και συνεργασιών.

Οι διαμαρτυρόμενοι επέδωσαν υπόμνημα με τα αιτήματά τους κι έδωσαν περιθώριο 15 ημερών στις Βρετανικές Βάσεις για να τα ικανοποιήσουν. Σε διαφορετική περίπτωση, προειδοποιούν ότι θα επανέλθουν με δυναμικές κινητοποιήσεις στο έδαφος των Βάσεων.

 

Send this to a friend