Home ΠΡΟΣΩΠΑ ΑΠΟΨΕΙΣ Καταστάσεις με τις οποίες αισθάνεσαι ανασφαλής μέσα σε παρατεταμένο άγχος
Καταστάσεις με τις οποίες αισθάνεσαι  ανασφαλής μέσα σε παρατεταμένο άγχος

Καταστάσεις με τις οποίες αισθάνεσαι ανασφαλής μέσα σε παρατεταμένο άγχος

 

 

Απόλαυση ή ελεύθερος χρόνος: Όταν ζεις σε παρατεταμένο άγχος μοιάζει σαν να βρίσκεσαι σε διαδικασία επιβίωσης με το πως θα βγάλεις την κάθε μέρα. Η ξεκούραση ή το παιχνίδι είναι ξένα και ανοικεια αφου το μυαλό σου τα μεταφράζει ως ανασφαλή και εκφοβιστικά.

❗ Να απολαύσεις στιγμές ηρεμίας και γαληνης: Το να ζεις σε κατάσταση “φυγής ή πάλης ” είναι στα φυσιολογικά σου πλαίσια, οπόταν το να χαμηλώσεις τους ρυθμούς έστω και για λίγο μοιάζει φοβιστικό. Το να ρίξεις τους ρυθμούς ίσως σε βάλει σε μια διαδικασία στην οποία να ελέγχεις ξανά το περιβάλλον σου γιατί αισθάνεσαι ότι κάτι δεν πάει καλά.

❗ Να νιώθεις βαρεμάρα: Το παρατεταμένο άγχος είναι μια κατάσταση , η οποία σου δίνει την αίσθηση του επείγοντος και του ότι πρέπει να έχεις πάντα κάτι για να παλεύεις. Το να ζεις πάντα ενεργοποιημενος στο άγχος και πολυάσχολος στην καθημερινότητα σου μπορεί να σε οδηγήσει να αισθάνεσαι ότι η βαρεμάρα μοιάζει ανοικεια και ότι δεν την αντέχεις.

 

❗ Ηρεμία στις σχέσεις σου: Το να βρίσκεσαι συνεχώς σε ένταση λόγω άγχους συχνά φέρνει ένταση και έλλειψη επικοινωνίας στις σχέσεις. Οπόταν σε στιγμές που υπάρχει ηρεμία στη σχέση εσύ τείνεις να αγχώνεσαι για το τι πρόκειται να συμβεί και πτοε θα έρθει η σύγκρουση.

Via thriveanxietysolutions

♥ Να σε προσέχεις!

Κατερίνα Μιχαήλ
Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια
Οικογενειακή Σύμβουλος
Θεραπεύτρια Ζευγαριών

Send this to a friend