Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Στη Βουλή οδηγείται σήμερα πακέτο μέτρων για τις εκποιήσεις
Στη Βουλή οδηγείται σήμερα πακέτο μέτρων για τις εκποιήσεις

Στη Βουλή οδηγείται σήμερα πακέτο μέτρων για τις εκποιήσεις

 

 

Πακέτο μέτρων για τις εκποιήσεις αναμένεται να στείλει σήμερα στην Βουλή ο Υπουργός Οικονομικών, Μάκης Κεραυνός.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε χθες βράδυ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο αρμόδιος Υπουργός θα ενημερώσει την Βουλή για πακέτο μέτρων, ώστε να διασφαλιστεί η αξιοπιστία της Κύπρου και να προστατευτούν οι ευάλωτοι. Οι προτάσεις από πλευράς κυβέρνησης προέκυψαν μετά από διάλογο με όλους τους αρμόδιους φορείς.

Την ίδια ώρα, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης τάχθηκε κατά της ολοκληρωτικής αναστολής των εκποιήσεων, διότι αυτό θα ευνοήσει μόνο τους στρατηγικούς κακοπληρωτές και θα προκαλέσει προβλήματα στην οικονομία της χώρας.

 

«Οποιαδήποτε ενέργεια ή απόφαση κάποιων, έτσι ώστε να οδηγηθούμε σε καθολική απαγόρευση των εκποιήσεων, το μόνο που θα επιτευχθεί είναι να δημιουργηθούν προβλήματα στην οικονομία της χώρας μας. Αν έχει προβλήματα η οικονομία μιας χώρας, περιορίζονται οι δυνατότητες να έχεις κοινωνική πολιτική, δεν μπορείς να αναπτύξεις στεγαστική πολιτική που ενδιαφέρει τους νέους μας και πολλά άλλα».

Ο καθολικός τερματισμός των εκποιήσεων, πρόσθεσε, είναι κάτι που ευνοεί μόνο τους στρατηγικούς κακοπληρωτές που ακριβώς εκμεταλλεύονται τέτοιου είδους συμπεριφορές και δεν δίνει και λύση στο πρόβλημα.

 

Send this to a friend