Home ΛΑΡΝΑΚΑ Συνάντηση του Σ.Α. Λάρνακας και του Ερευνητικού Κέντρου Αριστείας «ΚΟΙΟΣ» του Πανεπιστήμιο Κύπρου
Συνάντηση του Σ.Α. Λάρνακας και του Ερευνητικού Κέντρου Αριστείας «ΚΟΙΟΣ» του Πανεπιστήμιο Κύπρου

Συνάντηση του Σ.Α. Λάρνακας και του Ερευνητικού Κέντρου Αριστείας «ΚΟΙΟΣ» του Πανεπιστήμιο Κύπρου

 

 

Ολοκληρώθηκε η τεχνική συνάντηση αναφορικά, με Σύμβαση, που έχει υπογραφεί μεταξύ του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λάρνακας και του Ερευνητικού Κέντρου Αριστείας «ΚΟΙΟΣ» του Πανεπιστήμιο Κύπρου, στα πλαίσια χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Συγκεκριμένα, παρουσιάστηκε η πρώτη έκδοση της πλατφόρμας «Decision Support System – DSS», που παρέχει μια εύκολη διεπαφή χρήσης στο ΣΑΛ με σκοπό την ενίσχυση στη λήψη αποφάσεων σχετικά με τη λειτουργία του δικτύου του.

Αρχικά, μέσω της πλατφόρμας δίνεται η δυνατότητα προβολής των δικτύων μεταφοράς λυμάτων ανά περιοχή του ΣΑΛ σε χάρτη με γεω-χωρικές πληροφορίες όπως και άλλων ανοικτών δεδομένων.

 

Ταυτόχρονα, με τη χρήση του DSS v0.0.1 είναι δυνατή η υδραυλική μοντελοποίηση των δικτύων λυμάτων και η ανάλυση και παρουσίαση υδραυλικών χαρακτηριστικών όπως η ροή μέσα στους αγωγούς, η στάθμη του νερού στα φρεάτια, καθώς και η δημιουργία υψομετρικών προφίλ της στάθμης του νερού κατά μήκος του δικτύου.

Επίσης, η πλατφόρμα παρέχει τη δυνατότητα προσομοίωσης διαφόρων σεναρίων όπως η αύξηση της ροής σε συγκεκριμένα σημεία του δικτύου και η προσομοίωση συμβάντων διαφορετικής έντασης βροχόπτωσης.

Μέσω αυτών των σεναρίων μπορούν να εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα σχετικά με το τρόπο λειτουργίας του δικτύου όπως ο εντοπισμός πιθανών σημείων υπερχείλισης.

Send this to a friend