Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

 

 

Τέλη του τρέχοντος έτους, το αργότερο αρχές του 2024, αναμένεται ότι θα ολοκληρωθούν δύο σημαντικά αντιπλημμυρικά έργα σ’ ευπαθείς περιοχές της Λάρνακας.

Συγκεκριμένα το ΣΑΛ προχώρησε στην εκτέλεση τεσσάρων νέων σημαντικών αντιπλημμυρικών έργων, τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη.

Δύο από τα έργα αυτά επισκέφθηκαν πρόσφατα ο πρόεδρος του ΣΑΛ, δήμαρχος Ανδρέας Βύρας, και ο γενικός διευθυντής του συμβουλίου Άγγελος Χατζηχαραλάμπους, οι οποίοι έτυχαν  ενημέρωσης από την εκάστοτε ομάδα επίβλεψης για την πορεία των κατασκευαστικών εργασιών.

 

Το πρώτο έργο αφορά την περιοχή Αγίου Λαζάρου – οδός Οκκουλάρ (περιοχή Καλιφάτζια) και θα απαμβλύνει άμεσα το πρόβλημα πλημμυρών σε μια από τις κύριες προβληματικές περιοχές της πόλης, παρόλο που η συγκεκριμένη περιοχή είναι ενωμένη με το κεντρικό αποχετευτικό σύστημα.

Οι κ. Βύρας και Χατζηχαραλάμπους επισκέφθηκαν επίσης το έργο που αφορά τις ευάλωτες περιοχές Μητρόπολης, Χρυσοπολίτισσας και Αη Γιάννη. Και τα δύο αυτά έργα αναμένεται να ολοκληρωθούν το αργότερο αρχές του 2024. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΑΛ, το αμέσως επόμενο διάστημα, θα ξεκινήσει η υλοποίηση τριών νέων αντιπλημμυρικών έργων, τα οποία εκτιμάται ότι θα θωρακίσουν περαιτέρω την πόλη της Λάρνακας. Πρόκειται για το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο στην περιοχή Καμάρες.

 

Το Φεστιβάλ Λάρνακας, συμπληρώνει φέτος 38 χρόνια ζωής! Ένα φεστιβάλ που ξεκίνησε σαν μια απλή διοργάνωση διάρκειας μερικών μόνο ημερών, αλλά χρόνο με τον χρόνο, έφθασε στο σημείο ν’ αποτελεί θεσμό για τα πολιτιστικά δρώμενα όχι μόνο της Λάρνακας, αλλά και της Κύπρου γενικότερα.

Τα τελευταία χρόνια το Φεστιβάλ Λάρνακας διαρκεί έναν ολόκληρο μήνα κι έχει καθιερωθεί στις συνειδήσεις των πολιτών ως μία  από τις σημαντικότερες πολιτιστικές εκδηλώσεις του καλοκαιριού σ’ όλο το νησί.

Οι φετινές εκδηλώσεις, όπως κάθε χρόνο, θα φιλοξενηθούν στο Παττίχειο Δημοτικό Αμφιθέατρο, στο Μεσαιωνικό Κάστρο και στον χώρο του αρχαίου Κιτίου.

Το Φεστιβάλ Λάρνακας ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο μ’ ένα μουσικό ταξίδι εποχής στην Μικρά Ασία και την Ελλάδα με τίτλο «Οι δικές μας Ξένες».

Από πλευράς συναυλιών ξεχωρίζουν αυτές της Νατάσας Θεοδωρίδου σήμερα το βράδυ, των Ελευθερία Αρβανιτάκη και Ελεονώρας Ζουγανέλη στις 19 του μήνα και του συγκροτήματος «Μέλισσες» στις 26 Ιουλίου.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η μουσική παράσταση στις 7 του μήνα με τους Χρήστο Θηβαίο, Μίλτο Πασχαλίδη και Ηρώ Σαία,, που θα ερμηνεύσουν Ξαρχάκο – Ξυλούρη.

Από πλευράς θεατρικών παραστάσεων, ξεχωρίζουν η παράσταση του ΘΟΚ «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη που θα γίνει το Σάββατο 22 Ιουλίου και η παράσταση «Οιδίπους Τύραννος» του Σοφοκλή με την συμμετοχή σπουδαίων ηθοποιών, στις 27 Ιουλίου.

Ξεχωρίζει, ακόμα, η μουσικό – ποιητική βραδιά που θα πραγματοποιηθεί στις 16 Ιουλίου στο Μεσαιωνικό Κάστρο, η οποία θα είναι αφιερωμένη στον Μάνο Ελευθερίου.

 

Send this to a friend