Home ΛΑΡΝΑΚΑ Έφθασε στη Λάρνακα το Crown Iris από τη Χάιφα με 1600 επιβάτες!
Έφθασε στη Λάρνακα το Crown Iris από τη Χάιφα με 1600 επιβάτες!

Έφθασε στη Λάρνακα το Crown Iris από τη Χάιφα με 1600 επιβάτες!

 

 

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Άρχισαν τα δρομολόγια Λάρνακα – Χάιφα, με την άφιξη, το μεσημέρι της Παρασκευής (30/6), στο λιμάνι Λάρνακας του κρουαζιερόπλοιου Crown Iris που μετέφερε περίπου 1600 επιβάτες. Το πλοίο θα διανυκτερεύσει στη Λάρνακα και θ’ αναχωρήσει το απόγευμα του Σαββάτου (1/7).

Όπως δήλωσε ο γενικός διευθυντής της Kition Ocean Port Πάρης Δημητρίου, είναι η πρώτη από τις συνολικά 10 κρουαζιέρες που είναι προγραμματισμένες να γίνουν το φετινό καλοκαίρι από τη γειτονική χώρα στο λιμάνι Λάρνακας. Σύμφωνα με τον κ.Δημητρίου, η διαχειρίστρια εταιρεία του λιμανιού καταβάλλει συντονισμένες προσπάθειες, ώστε αυτό το καλοκαίρι να έλθουν όσο το δυνατό περισσότεροι ξένοι τουρίστες κι επιβατικά πλοία, γεγονός που θα ενδυναμώσει την τουριστική κίνηση της πόλης και την τοπική οικονομία.

 

Ο γενικός διευθυντής της KitionOceanPortεξέφρασε την άποψη ότι το λιμάνι Λάρνακας είναι σε θέση να δεχθεί μεγάλα κρουαζιερόπλοια, προσθέτοντας ότι με την αποπεράτωση της πρώτης φάσης των έργων που προγραμματίζονται, θα είναι έτοιμος και ο νέος τερματικός σταθμός επιβατών, ένα έργο που, όπως είπε, θα βοηθήσει περαιτέρω την ανάπτυξη της τουριστικής κρουαζιέρας στη Λάρνακα. Τα κρουαζιερόπλοια θ’ αναχωρούν από την Χάιφα την Πέμπτη, την Παρασκευή θα φθάνουν στη Λάρνακα και το απόγευμα του Σαββάτου θα αναχωρούν για το Ισραήλ.

Οι τουρίστες που θα καταφθάνουν με τα κρουαζιερόπλοια θα μπορούν να συμμετάσχουν σε οργανωμένες εκδρομές στα Λεύκαρα, στη Λευκωσία και την Αγία Νάπα, ενώ θα μπορούν να επισκεφθούν το παραλιακό μέτωπο της Λάρνακας και να κάνουν τα ψώνια τους στα καταστήματα του εμπορικού κέντρου, που είναι σε κοντινή απόσταση από το λιμάνι. Τα δρομολόγια Λάρνακα – Χάιφα θα συνεχιστούν μέχρι τον Σεπτέμβριο. Θυμίζουμε, ότι τον ερχόμενο Αύγουστο είναι προγραμματισμένες από το λιμάνι Λάρνακας και κρουαζιέρες προς τον Πειραιά.

Send this to a friend