Home ΛΑΡΝΑΚΑ Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Παγκόσμιου Οργανισμού Τελωνείων για το Πρόγραμμα GLOBAL SHIELD στη Λάρνακα
Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Παγκόσμιου Οργανισμού Τελωνείων για το Πρόγραμμα GLOBAL SHIELD στη Λάρνακα

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Παγκόσμιου Οργανισμού Τελωνείων για το Πρόγραμμα GLOBAL SHIELD στη Λάρνακα

 

 

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τελωνείων (Π.Ο.Τ.), διοργάνωσε με επιτυχία, εκπαιδευτικό σεμινάριο υπό το Πρόγραμμα GLOBAL SHIELD, το οποίο έχει ως στόχο την ασφάλεια και προστασία των πολιτών και της κοινωνίας γενικότερα, από την παράνομη διακίνηση πρόδρομων χημικών ουσιών, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν, για την κατασκευή αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών (IEDs).

 

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του εκπαιδευτικού κέντρου CYCLOPS στη Λάρνακα, το οποίο κρίθηκε από τον Π.Ο.Τ. ως ιδανικό μέρος για αυτού του είδους την εκπαίδευση, λόγω του εξειδικευμένου εξοπλισμού που διαθέτει.

Στο σεμινάριο έλαβαν μέρος 11 τελωνειακοί λειτουργοί από 11 χώρες της περιφέρειας νοτιοανατολικής Ευρώπης (Κύπρος, Ελλάδα, Αλβανία, Βοσνία – Ερζεγοβίνη, Κόσοβο, Μολδαβία, Μαυροβούνιο, Βόρειος Μακεδονία, Ρουμανία, Σερβία και Σλοβενία), οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν και να ανταλλάξουν ταυτόχρονα γνώσεις και εμπειρία, σε θέματα που αφορούν την διαχείριση φορτίων με επικίνδυνες πρόδρομες χημικές ουσίες, καθώς και την σχέση τους με την παράνομη κατασκευή αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών.

 

Χαιρετισμό στο σεμινάριο τόσο κατά την έναρξη όσο και κατά την λήξη απηύθυνε η Διευθύντρια Τμήματος Τελωνείων κα. Θεοδώρα Δημητρίου.

Το διεθνές πρόγραμμα GLOBAL SHIELD του Π.Ο.Τ., αποτελεί μέρος της παγκόσμιας προσπάθειας, που γίνεται για την αποτροπή πρόσβασης τρομοκρατικών και εγκληματικών οργανώσεων, σε πρόδρομες χημικές ουσίες και πρόσθετων συστατικών μερών Αυτοσχέδιων Εκρηκτικών Μηχανισμών στην παγκόσμια αλυσίδα εμπορίου.

Send this to a friend