Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

 

 

Άλυτο παραμένει το πολύ σοβαρό, όπως αποδεικνύεται, πρόβλημα στον παραλιακό δρόμο Μενεού, μέρος του οποίου έχει υποχωρήσει εξαιτίας της διάβρωσης από τη θάλασσα.

Φαινόμενο που αρχικά είχε παρατηρηθεί τον Νοέμβριο του 2022, αλλά παρά τις υποσχέσεις, τότε, των αρμοδίων τμημάτων για επιδιόρθωση του δρόμου, εντούτοις επτά μήνες μετά η κατάσταση δεν έχει διαφοροποιηθεί, όπως μαρτυρεί και το φωτογραφικό μας στιγμιότυπο.

Η υποχώρηση τμήματος του οδοστρώματος, εξακολουθεί να καθιστά τον δρόμο πολύ επικίνδυνο σε μια καλοκαιρινή μάλιστα περίοδο.

 

Όταν αρχικά παρουσιάστηκε το πρόβλημα, είχε αποδοθεί το φαινόμενο στο γεγονός ότι το υδάτινο ισοζύγιο είναι πάρα πολύ ευαίσθητο στην συγκεκριμένη περιοχή, διότι στην ακτή της γειτονικής κοινότητας Περβολιών εκτελούνται εργασίες για κατασκευή κυματοθραυστών.

Όπως πληροφορούμαστε, στις 11 Ιουλίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί σύσκεψη για το θέμα με την συμμετοχή του Τμήματος Περιβάλλοντος, του Τμήματος Θαλάσσιων Ερευνών και των υπολοίπων εμπλεκομένων υπηρεσιών και τοπικών αρχών.

 

Σε νέο πρόγραμμα Erasmus+ με θέμα «Σύλλογοι Γυναικών Υπαίθρου – Τοπικά ενεργοί στις Παραδόσεις και τον Τουρισμό» όπου  συμμετέχουν ως εταίροι από την Κύπρο η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας και ο Σύλλογος Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας, σε συνεργασία με άλλες οργανώσεις και εταιρείες από την Πολωνία και την Ελλάδα.

Ο κύριος στόχος του έργου είναι η αύξηση της ποικιλομορφίας της προσφοράς και των δράσεων των γυναικείων οργανώσεων της υπαίθρου από τρεις χώρες της ΕΕ, επιτρέποντας την υλοποίηση αποτελεσματικών εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων που θα ωφελέσουν τις τοπικές κοινότητες.

Μέσω της διεθνούς συνεργασίας καταβάλλεται προσπάθεια να εμπλακούν οι εν λόγω οργανώσεις, μεταξύ άλλων, και στον τομέα της προσφοράς αυθεντικών τουριστικών υπηρεσιών.

Η πρώτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Πολωνία ενώ οι εταίροι θα συμμετάσχουν με δικό τους περίπτερο στο φετινό Φεστιβάλ Παραδοσιακής Κουλτούρας που διοργανώνει ο Σύλλογος Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας κάθε 1η Οκτωβρίου.

 

Send this to a friend