Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Εναρκτήρια εκδήλωση του έργου “Οικοδόμηση ειρήνης χωρίς αποκλεισμούς» στο Πανεπιστήμιο UCLan στη Λάρνακα
Εναρκτήρια εκδήλωση του έργου “Οικοδόμηση ειρήνης χωρίς αποκλεισμούς» στο Πανεπιστήμιο UCLan στη Λάρνακα

Εναρκτήρια εκδήλωση του έργου “Οικοδόμηση ειρήνης χωρίς αποκλεισμούς» στο Πανεπιστήμιο UCLan στη Λάρνακα

 

 

Το έργο «Οικοδόμηση ειρήνης χωρίς αποκλεισμούς», το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, στο πλαίσιο του προγράμματος ενίσχυσης της τουρκοκυπριακής κοινότητας και υλοποιείται από το ICLAIM (Διεπιστημονικό Κέντρο, για το Δίκαιο, τις Εναλλακτικές και Καινοτόμες Μεθόδους) και τη Human Rights Platform (Πλατφόρμα, για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα – HRP), διοργάνωσε πρόσφατα εναρκτήρια εκδήλωση».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανεπιστημίου UCLan, το InPeace είναι ένα τριετές έργο το οποίο εστιάζει στις 12 δικοινοτικές τεχνικές επιτροπές, οι οποίες επιλαμβάνονται διαφορετικών θεματικών τομέων και συστάθηκαν από τους ηγέτες της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής κοινότητας «για την αντιμετώπιση των ζητημάτων που επηρεάζουν την καθημερινή ζωή των πολιτών, μέσω της ενθάρρυνσης και της διευκόλυνσης της μεγαλύτερης αλληλεπίδρασης και κατανόησης μεταξύ των δύο κοινοτήτων».

Σημειώνεται ότι η εναρκτήρια εκδήλωση «πραγματοποιήθηκε στο Σπίτι της Συνεργασίας, με τη συμμετοχή περίπου 50 προσκεκλημένων. Σε εναρκτήρια ομιλία του ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Stefan Simosas, Επικεφαλής Συνεργασίας της Υπηρεσίας Υποστήριξης της Διαδικασίας Επίλυσης του Κυπριακού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,  υπογράμμισε τη σημασία του συγκεκριμένου δικοινοτικού ερευνητικού έργου για τον λαό της Κύπρου».

 

Ακολούθως η Καθηγήτρια Stéphanie Laulhé Shaelou, ιδρυτικό μέλος και διευθύντρια του ICLAIM, και η Emete Imge, Πρόεδρος του Συμβουλίου της Human Rights Platform, «αναφέρθηκαν στους δύο συμμετέχοντες οργανισμούς οι οποίοι υπέβαλαν από κοινού αίτηση για την ανάληψη του έργου».

Η συντονίστρια του έργου Δρ. Νάσια Χατζηγεωργίου «συζήτησε τους στόχους του έργου και την ερευνητική μεθοδολογία που θα ακολουθηθεί, ενώ η βοηθός συντονίστρια του έργου Fezile Osum εξήγησε τους τρόπους διάδοσης των αποτελεσμάτων του έργου και αναφέρθηκε στον ευρύτερο αντίκτυπο που αναμένεται να έχει το έργο στις δύο κοινότητες της Κύπρου».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «η παρούσα έκδοση χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αποκλειστική ευθύνη για το περιεχόμενό της έχουν οι οργανισμοί ICLAIM και Human Rights Platform και δεν αντικατοπτρίζουν κατ’ ανάγκη τις θέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Send this to a friend