Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ο Σύλλογος Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας συμμετέχει στην Πράσινη Ανάπτυξη
Ο Σύλλογος Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας συμμετέχει στην Πράσινη Ανάπτυξη

Ο Σύλλογος Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας συμμετέχει στην Πράσινη Ανάπτυξη

 

 

Ο Σύλλογος Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας και το Πανεπιστήμιο Λεμεσού, στα πλαίσια του προγράμματος ΒΙΩΣΙΜΗ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΛΑΡΝΑΚΑΣ, θα υλοποιήσουν κύκλους εκπαιδευτικών προγραμμάτων με σκοπό και στόχο την μετάδοση γνώσεων και επιχειρηματικών εργαλείων που θα υποστηρίξουν, θα προβάλουν, θα αναπτύξουν και θα καθιερώσουν τις τοπικές κοινωνίες, όσο και τις προσφερόμενες υπηρεσίες και προϊόντα της ευρύτερης περιοχής, στα πλαίσια της Πράσινης Ανάπτυξης.

Επιδίωξη είναι η εκπαίδευση των στελεχών των Επιχειρήσεων και οργανισμών έτσι ώστε να εργασθούν για τη μετάβαση των επιχειρήσεων/Οργανισμών τους στην Πράσινη Επιχειρηματικότητα να σχεδιάσουν και να εφαρμόσουν μία στρατηγική Πράσινης Επιχειρηματικότητας και να χρησιμοποιήσουν τεχνικές διαδικασιών και επιχειρηματικά εργαλεία, που θα υποστηρίξουν την ορθολογιστική μετάβαση τους στο Πράσινο επιχειρείν.

Το συνολικό πρόγραμμα θα παρέχει την εξειδικευμένη γνώση, τη μεθοδολογία και τα εργαλεία που χρειάζονται οι Κυπριακές επιχειρήσεις ώστε να επιτύχουν τη μετάβαση τους στην πράσινη επιχειρηματικότητα.

 

Θα εκπαιδεύσει τα στελέχη των επιχειρήσεων ώστε να μπορούν να εντοπίσουν τις υφιστάμενες αδυναμίες και προβλήματα, να επανασχεδιάσουν την στρατηγική και τις διαδικασίες της επιχείρησης τους  και να οργανώνουν και να αναπτύξουν  δραστηριότητες, έτσι ώστε να οδηγηθεί η επιχείρηση/οργανισμός  με βάση τα μετρήσιμα αποτελέσματα όπως προκύπτουν από την εφαρμογή της  μεθοδολογίας της Πράσινης Επιχειρηματικότητας.

Αναλυτικά στις επιχειρήσεις, θα παρουσιαστεί το πλάνο εκπαιδευτικής ανάπτυξής τους, μέσα από το οποίο θα έχουν τη δυνατότητα να:

  • Αναπτύξουν περισσότερο τις επιχειρήσεις τους
  • Οργανώσουν τεχνοκρατικά την επιχείρηση τους
  • Διευρύνουν τις αγορές τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό
  • Προσδώσουν στην επιχείρησή τους τεχνολογία και καινοτομία

Τα σεμινάρια θα υλοποιηθούν στις 28/6, 5/7, 13/9, 20/9, 27/9 από τις 4μμ μέχρι τις 7:30μμ στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Ορεινής Λάρνακας.

Το Έργο Συνεργασίας “Βιώσιμη και Αειφόρος Ανάπτυξη Κοινοτήτων και Επιχειρήσεων Λάρνακας”  χρηματοδοτείται από το Μέτρο 19  – ‘’Στήριξη μέσω LEADER’’ του Π.Α.Α, το οποίο υλοποιείται από την Αναπτυξιακή Εταιρεία Επαρχιών Λάρνακας-Αμμοχώστου.

«Η Δράση στοχεύει στην ανάπτυξη της υπαίθρου και έχει ως σκοπό οι τοπικοί φορείς να υπερνικήσουν το εμπόδιο του κατακερματισμού που παρουσιάζεται συχνά στις αγροτικές περιοχές και να εργαστούν από κοινού για την τοπική ανάπτυξη».

 

Send this to a friend