Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

 

 

Στη σύλληψη δύο προσώπων προχώρησαν οι Αρχές στη Λάρνακα τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Συγκεριμένα, γύρω στις 3.30π.μ. χθες , μέλη του ΟΠΕ Λάρνακας, κατά τη διάρκεια μηχανοκίνητης περιπολίας, ανέκοψαν για έλεγχο όχημα που οδηγούσε 31χρονος με συνοδηγό 38χρονο, στη Λάρνακα.

Σε έλεγχο που ακολούθησε, εντοπίστηκαν στην κατοχή του 31χρονου ένα φανάρι, ένας κόπτης σιδέρων, δύο κατσαβίδια, μία κουκούλα και ένα σακουλάκι με ποσότητα κάνναβης. Επίσης, σε έρευνα που έγινε στο όχημα, εντοπίστηκαν μία τηλεόραση, ένα λιβέρι, μία πτυσσόμενη αλουμινένια σκάλα και ένα μεταλλικό ρόπαλο – φανάρι, ενώ στην κατοχή του 38χρονου εντοπίστηκε δέσμη κλειδιών.

 

Τα δύο πρόσωπα συνελήφθησαν για αυτόφωρα αδικήματα, ενώ στη συνέχεια, συνελήφθησαν εκ νέου με δικαστικά εντάλματα σύλληψης. Ο 31χρονος, φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση διάρρηξης κατοικίας και κλοπής, που διαπράχθηκε στις 20/05/2023 στην επαρχία Λάρνακας και ο 38χρονος σε υπόθεση διάρρηξης κατοικίας και κλοπής, που διαπράχθηκε στις 03/06/2023, επίσης στην επαρχία Λάρνακας.

Το ΤΑΕ Λάρνακας και ο Αστυνομικός Σταθμός Ορόκλινης συνεχίζουν τις εξετάσεις.

 

Καινούργιες εμπειρίες στις διακοπές ξένων οικογενειών στη Λάρνακα επιδιώκει να προσθέσει η τοπική εταιρεία τουρισμού. Πρόκειται για μια νέα πρωτοβουλία, που στόχο έχει να καταστήσει την πόλη του Ζήνωνα ιδανική για οικογενειακές διακοπές.

Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΕΤΑΠ) Λάρνακας, ανακοίνωσε μέσω του καλοκαιρινού ενημερωτικού της δελτίου, την ενεργοποίηση του χάρτη ιχνηλάτησης αρχαίων μνημείων και συγκεκριμένα των αγαλμάτων, τα οποία έχουν αποκτήσει… φωνή.

«Η Λάρνακα είναι προορισμός που προσφέρει οικογενειακές διακοπές, γι’ αυτό και στις φετινές δραστηριότητες έχει προστεθεί ο νέος χάρτης ιχνηλάτησης, ο οποίος σχεδιάστηκε για να οδηγεί τους επισκέπτες στα αγάλματα, που έχουν εξοπλιστεί με ψηφιακή τεχνολογία, μέσω της οποίας διηγούνται την ιστορία τους.

Ο νέος χάρτης, που διατίθεται σ’ έντυπη και σε ηλεκτρονική μορφή, συνδέει τα διάφορα μνημεία, διαμορφώνοντας μια ξεχωριστή περιοδεία εντός της πόλης με τα πόδια. Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως η αναζήτηση, γίνεται με καινοτόμο τρόπο, αφού ο επισκέπτης καλείται να εντοπίσει το άγαλμα που «μιλά», λύνοντας ένα διασκεδαστικό αίνιγμα και μετέπειτα να το σημειώσει στον χάρτη.

Ταυτόχρονα, ψάχνοντας το άγαλμα στην αποβάθρα και στο εμπορικό κέντρο της πόλης, μπορεί κάποιος ν’ απολαύσει πολλές άλλες εμπειρίες που ταιριάζουν σε οικογένειες, όπως την παραλία των Φοινικούδων με τη Γαλάζια Σημαία, θαλάσσια σπορ, παιγνίδια στην άμμο, βαρκάδες και διάφορα άλλα παιγνίδια κατά μήκος του παραλιακού μετώπου.

Υπάρχει επίσης μια μεγάλη γκάμα πολιτιστικών ατραξιόν σε κεντρικά σημεία της πόλης, ανάμεσα στα οποία είναι το Μεσαιωνικό Κάστρο, το Ιατρικό Μουσείο Κυριαζή, το Μουσείο Πιερίδη, το Αρχαιολογικό Μουσείο, τα Ιστορικά Αρχεία και η Γειτονιά των Καλλιτεχνών, τα οποία μπορούν να επισκεφθούν όσοι λατρεύουν την ιστορία, τις αρχαιότητες και τον πολιτισμό.

 

 

 

Send this to a friend