Home ΛΑΡΝΑΚΑ Πύργος διαμερισμάτων στο ξενοδοχείο «Παλμ Μπητς»!
Πύργος διαμερισμάτων στο ξενοδοχείο «Παλμ Μπητς»!

Πύργος διαμερισμάτων στο ξενοδοχείο «Παλμ Μπητς»!

 

 

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ    

Καινούργια όψη αναμένεται ν’ αποκτήσει η γνωστή ξενοδοχειακή μονάδα «Παλμ Μπητς», στην τουριστική περιοχή Ορόκλινης, η οποία από τον χειμώνα του 2020 και το ξέσπασμα της πανδημίας δεν έχει λειτουργήσει έκτοτε ως ξενοδοχείο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του InBusiness News, στις προγραμματιζόμενες αναβαθμίσεις συγκαταλέγονται δύο νέα οικιστικά κτήρια και καινούργιο εστιατόριο.

 

Με γνωμάτευσή του, το Τμήμα Περιβάλλοντος ενέκρινε, υπό όρους, προσθηκομετατροπές στο κτήριο του ξενοδοχείου, το οποίο είναι ιδιοκτησία της εταιρείας Pillar Enterprises Ltd.

Τα έργα που προγραμματίζονται αφορούν την ανέγερση καινούργιων καταλυμάτων, την αναβάθμιση υφιστάμενων μονάδων και την ανέγερση νέων εμπλουτιστικών μονάδων εστίασης και ψυχαγωγίας.

Το προτεινόμενο έργο θα αναπτυχθεί εντός των ορίων της υφιστάμενης μονάδας, η οποία χωροθετείται σε ιδιωτική γη. Όπως αναφέρεται στην περιβαλλοντική γνωμάτευση, αναμένεται να γίνουν προσθηκομετατροπές σ’ έξι σημεία – περιοχές του έργου, οι οποίες περιλαμβάνουν μετατροπή των υφιστάμενων 40 bungalows, της μεγάλης πισίνας και των κοινόχρηστων χώρων σε 25 ανεξάρτητα bungalows με ιδιωτική πισίνα, κατεδάφιση του καφεστιατορίου και ανέγερση κέντρου ευεξίας (σπα).

Περιλαμβάνονται, επίσης, ανέγερση υπαίθριου θεματικού εστιατορίου στους κήπους του ξενοδοχείου, κατεδάφιση μέρους της βόρειας πτέρυγας του ξενοδοχείου για ανέγερση του κτηρίου Residence Τower με υπόγειο, ισόγειο κι εννιά ορόφους, το οποίο θα διαθέτει 56 διαμερίσματα, την μετατροπή – επέκταση του υφιστάμενου εστιατορίου και την ανακαίνιση των εξωτερικών χώρων.

Στα σχέδια συμπεριλαμβάνεται και η ανέγερση τετραώροφου κτηρίου Condominium block, με 28 διαμερίσματα (condos), μ’ εσωτερική πισίνα στο υπόγειο. Διευκρινίζεται, ότι το υφιστάμενο κτήριο στο οποίο λειτουργεί εσωτερική πισίνα και γήπεδο squash θα κατεδαφιστεί.

Θα γίνει, ακόμα, εκσκαφή και κατασκευή νέου, υπόγειου χώρου στάθμευσης 216 θέσεων στα όρια του υφιστάμενου χώρου και των γηπέδων αντισφαίρισης, τα οποία θα αποκατασταθούν.

Συνολικά οι χώροι στάθμευσης θα ανέρχονται σε 345 εκ των οποίων 12 για χρήση από ΑμεΑ. Στον άμεσο περιβάλλοντα χώρο του έργου δεν εντοπίζεται κάποιο μνημείο ιστορικής ή αρχαιολογικής σημασίας, ενώ η πλησιέστερη περιοχή Natura 2000, που είναι η λίμνη της Ορόκλινης, απέχει πέραν του ενός χιλιομέτρου δυτικά από τα όρια των τεμαχίων του έργου.

Send this to a friend