Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

 

 

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε χθες διάταγμα κράτησης για τέσσερις ημέρες εναντίον γυναίκας, ηλικίας 37 ετών για διευκόλυνση των ανακρίσεων της σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση κατοχής και διανομής υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Η διερεύνηση της υπόθεσης άρχισε μετά από πληροφορίες που λήφθηκαν μέσω της EUROPOL, και ανέφεραν ότι χρήστης λογαριασμού σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης κατείχε και διένειμε μέσω του διαδικτύου, υλικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιού.

Μέλη της Υποδιεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προέβησαν σε εξετάσεις από τις οποίες προέκυψαν στοιχεία εναντίον της 37χρονης.

 

Η γυναίκα συνελήφθη με δικαστικό ένταλμα το βράδυ του Σαββάτου. Χθες Κυριακή οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας το οποίο εξέδωσε εναντίον τους διάταγμα κράτησης για τέσσερις μέρες.

 

Δύο δεκάρια με ακακίες και άγρια βλάστηση έκαψε πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής εντός του κρατικού δάσους της Αλυκής Λάρνακας κοντά στο Παττίχειο Αμφιθέατρο.

Η επέμβαση των δασοπυροσβεστικών δυνάμεων ήταν άμεση, με αποτέλεσμα η πυρκαγιά να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο μισή ώρα αργότερα προτού επεκταθεί.

Για την κατάσβεση της εργάστηκαν έξι άτομα του Τμήματος Δασών με δύο πυροσβεστικά οχήματα και οκτώ άτομα ης Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με τρία οχήματα. Τα ακριβή αιτία της πυρκαγιάς δεν έχουν εξακριβωθεί ακόμη.

 

Αναστάτωση επικρατεί στον Δήμο Αραδίππου για την πρόθεση κατασκευής μονάδας παραγωγής και ανακύκλωσης ασφαλτικού σκυροδέματος στην περιοχή Κόσιης. Τις προσεχείς μέρες αναμένεται να συνέλθει το δημοτικό συμβούλιο για να εξετάσει μέτρα αντίδρασης.

Ο δήμαρχος κ. Ευάγγελος Ευαγγελίδης εξέφρασε την έντονη διαφωνία του με την δημιουργία μιας τέτοιας μονάδας, σημειώνοντας ότι δεν προηγήθηκε καμία ενημέρωση του δήμου.

Ανέφερε ότι η Αραδίππου θ’ αντιδράσει έντονα, καθότι είναι εναντίον της κατασκευής ασφαλτικού εργοστασίου στην Κόσιη, υπενθυμίζοντας πως πρόκειται για μια ιδιαίτερα βεβαρημένη περιοχή λόγω και της παρουσίας του ΧΥΤΥ.

Περαιτέρω, ο κ. Ευαγγελίδης έκανε λόγο για διαχρονικές και σπασμωδικές κινήσεις από το κράτος, το οποίο θα πρέπει, όπως ανέφερε, να διαβουλευτεί προηγουμένως με τους επηρεαζόμενους δήμους και κοινότητες προτού πάρει τελεσίδικες αποφάσεις.

Υπενθυμίζουμε, ότι οι δήμοι και κοινότητες της Λάρνακας είχαν αντιδράσει δυναμικά αρχές του 2021, όταν αρχικά είχε ανακοινωθεί η πρόθεση για δημιουργία ασφαλτικού στην Κόσιη.

Η δημοτική ομάδα του ΑΚΕΛ Αραδίππου εξέφρασε την ετοιμότητά της να συμβάλει στην επανασύσταση του μετώπου αγώνα που είχε γίνει τότε, προκειμένου να συντονίσει τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά του ασφαλτικού.

 

 

 

 

Send this to a friend