Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Ακολουθία των θυρανοιξίων του παρεκκλησίου Αγίου Εφραίμ Ιούδα Θαδδαίου και Αγίου Εφραίμ Πάνω Δευτεράς (pics)
Ακολουθία των θυρανοιξίων του παρεκκλησίου Αγίου Εφραίμ Ιούδα Θαδδαίου και Αγίου Εφραίμ Πάνω Δευτεράς (pics)

Ακολουθία των θυρανοιξίων του παρεκκλησίου Αγίου Εφραίμ Ιούδα Θαδδαίου και Αγίου Εφραίμ Πάνω Δευτεράς (pics)

 

 

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και σύμφωνα με το εκκλησιαστικό πρωτόκολλο, πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου 17 Ιουνίου 2023 τα θυρανοίξια του Ιερού Παρεκκλησίου του Αγίου Αποστόλου Ιούδα Θαδδαίου και του Αγίου Νεομάρτυρος Εφραίμ της Μάκρης που βρίσκεται στον περίβολο του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Γεωργίου στην Πάνω Δευτερά.

Της τελετής προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Νιτρίας κ. Νικόδημος, Έξαρχος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Κύπρο, προσκεκλημένος του Επισκόπου Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐου. Παρέστησαν επίσης ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως, Αρχιμανδρίτης Διονύσιος Κοπτίδης, ο οποίος επέβλεψε την τελετή, και άλλα μέλη του κλήρου της Μητροπόλεως.

Μετά την ευλογία απηύθυνε χαιρετισμό ο Πρωτοπρεσβύτερος Θεόδωρος Στυλιανού, εφημέριος του Ιερού Ναού. Αναφέρθηκε στους λόγους πίσω από την κατασκευή του παρεκκλησίου και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στους Κτίτορες και πρόσφερε σε όλους εκ μέρους του ναού του Αγίου Γεωργίου, εικόνισμα του Αγίου Εφραίμ.

 

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον εμπνευστή αυτής της πρωτοβουλίας κ. Μάριο Χαπέρη ο οποίος ήταν και ο πρωτοστάτης στην υλοποίηση αυτού του έργου.  Ο Μάριος Χαπέρης όπως ο ίδιος έχει πρόσφατα αποκαλύψει, αντιμετώπιζε προσωπικά προβλήματα υγείας και αναζητούσε παρηγοριά στον Άγιο Εφραίμ. Μαθαίνοντας για τον άγιο από έναν φίλο, ξεκίνησε μια επίσκεψη στο προσκύνημα του Αγίου Εφραίμ στη Νέα Μάκρη. Κατά τη διάρκεια αυτής της επίσκεψης, ο Μάριος είχε μια βαθιά πνευματική συνάντηση που σηματοδότησε την αρχή της σύνδεσής του με τον Άγιο Εφραίμ. Ο Μάριος λόγω της ιδιαίτερης σχέση του με τον Θαυματουργό Άγιο έχει γίνει γνωστός ως ο «αγγελιοφόρος του Αγίου Εφραίμ» στην Κύπρο.

Μετά την ομιλία, πραγματοποιήθηκε λιτανεία γύρω από το παρεκκλήσι. Ο αρχιερέας, όρθιος μπροστά στη Δυτική Πύλη, ανέγνωσε την ευχή και τέλεσε τα θυρανοίξια του ναού

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η παρουσία του Πρωτοπρεσβυτέρου Δημητρίου Παπακυριάκου, Πρεσβυτέρου Ιερέα της Ενορίας.

Την τελετή παρακολούθησαν εκατοντάδες πιστοί από διάφορες περιοχές του νησιού. Οι πιστοί έλαβαν τις ευλογίες των αγίων μας και εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την ανέγερση του νέου παρεκκλησίου. Ευχήθηκαν ότι το παρεκκλήσιο θα χρησιμεύσει ως πνευματικό καταφύγιο για όλους τους επισκέπτες και τους προσκυνητές.

Εκπρόσωποι της εκκλησιαστικής επιτροπής του Αγίου Λαζάρου καθώς και πλήθος πιστών με επικεφαλής τον Επιστάτη του Περιβολιού Του Αγίου Λαζάρου μετέβησαν με λεωφορείο από το Περιβόλι Του Αγίου Λαζάρου στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Αποστόλου Ιούδα Θαδδαίου και του Αγίου Νεομάρτυρος Εφραίμ της Μάκρης στην Πάνω Δευτερά για να συμμετάσχουν στην εκδήλωση.

Το Περιβόλι Του Αγίου Λαζάρου

Send this to a friend