Μαθήτριες δημιούργησαν υψηλής ραπτικής μόδα από ανακυκλώσιμα υλικά (βίντεο)
«Άγγελος από το Παρελθόν», αυτός είναι ο τίτλος της εντυπωσιακής δημιουργίας που έφτιαξαν μαθήτριες του PASCAL English School Λευκωσίας. Ένα σχέδιο υψηλής ραπτικής φτιαγμένο εξολοκλήρου από ανακυκλώσιμα υλικά.
Μέσα από τη δημιουργία τους θέλουν να στείλουν τα δικά τους κοινωνικά και οικολογικά μηνύματα υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος.
Νικολέτα Χριστοφή – Μαθήτρια PASCAL English School Λευκωσίας
Κυρίως χρησιμοποιήσαμε μαύρες σακούλες, χρησιμοποιήσαμε μια παλιά απλώστρα για ρούχα can pull ups, χαρτόκουτο, και τα περισσότερα υλικά ήρθαν από τις καθηγήτριες μας και από την καφετέρια του σχολείου μας.
Ασαλ Μπαϊραμπούρ – Μαθήτρια PASCAL English School Λευκωσίας
Το ρούχο που σχεδιάσαμε προέρχεται από το σκεπτικό της δύναμης. Χρησιμοποιήσαμε ταμπλέτα από χρυσό και μαύρο για να εκπροσωπήσουμε τη δύναμη και χρησιμοποιήσαμε τα στοιχεία των αγγέλων όπως τα μεγάλα φτερά.
Δούλεψαν σκληρά, έβαλαν φαντασία, προβληματίστηκαν και πειραματίστηκαν. Έδωσαν ξανά ζωή σε άχρηστα υλικά και το αποτέλεσμα τους δικαίωσε.
Μαρία Καρατζιά – Μαθήτρια PASCAL English School Λευκωσίας
Η διαδικασία ήταν περίπου 4 μήνες μεταξύ του Δεκέμβρη και του Μάρτη όπου ήταν και το deadline. Μια δύσκολη διαδικασία ήταν τα φτερά, ήταν το πιο δύσκολο κομμάτι του Πρότζεκτ, επειδή κουνιούνται. Δεν ξέραμε πόσα layers θα χρειαστούμε αν θα δουλέψει η ιδέα που είχαμε, χρειαστήκαμε 2 layers από χαρτόνι ώστε να μη λυγίζουν τα φτερά και να είναι δυνατά για να μπορούν να πηγαίνουν πάνω κάτω.
Κατάφεραν να ξεχωρίσουν ανάμεσα σε 800 σχέδια και να περάσουν στον τελικό διαγωνισμό στο Μιλάνο και ακολούθως πήραν το πολυπόθητο εισιτήριο για τον τελικό διαγωνισμό Junk kouture ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στις 12 Οκτωβρίου στο OVO Arena, στο Λονδίνο.
Νικολέτα Χριστοφή – Μαθήτρια PASCAL English School Λευκωσίας
Είμαστε πολύ ευγνώμων που είχαμε την ευκαιρία να περάσουμε σε τέτοιο παγκόσμιο διαγωνισμό και σαν οι πρώτοι από την Κύπρο είμαστε πάρα πολύ χαρούμενες που μπορούμε να πάμε και να γνωρίσουμε άλλα παιδιά στην ηλικία μας και να δούμε τις ιδέες τους.
Μέσα από τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό σημειώνουν κέρδισαν πολλές και μοναδικές εμπειρίες, ανέπτυξαν μεταξύ άλλων τις δεξιότητες τους στην οργάνωση.
Ασαλ Μπαϊραμπούρ – Μαθήτρια PASCAL English School Λευκωσίας
Νομίζω είναι μια εκπληκτική εμπειρία για έφηβους που ενδιαφέρονται για την προστασία του περιβάλλοντος καθώς επίσης και για τη μόδα. Ώς μελλοντική σχεδιάστρια μόδας ήταν μία εκπληκτική εμπειρία για εμένα. Στόχος μας είναι να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας στους τελικούς εκπροσωπώντας την Κύπρο.
Μαρία Καρατζιά – Μαθήτρια PASCAL English School Λευκωσίας
Το junk kouture μου έμαθε να ανακυκλώνω, είναι ένας διαγωνισμός για νέους σαν και εμάς μια ευκαιρία να γνωρίσουμε νέους ανθρώπους, νιώθουμε ακόμα ότι είμαστε σε ένα όνειρο και δεν το πιστεύουμε ότι περάσαμε.
Ο προοδευτικός διαγωνισμός Junk Kouture απευθύνεται σε όλους τους μαθητές ηλικίας 13 έως 19 ετών και προκαλεί τους νέους να σχεδιάσουν, να ανακυκλώσουν και να δημιουργήσουν υψηλής ποιότητας Kouture από ανακυκλωμένα σκουπίδια.
Ρεβέκα Αποστολίδου – Συντονίστρια Ομάδας PASCAL English School Λευκωσίας
Το junk kouture είναι ένα πρόγραμμα που γνωρίσαμε φέτος με την Globeducate μια υπέροχη ευκαιρία για τα παιδιά μας για να μάθουν για το περιβάλλον και επίσης να χρησιμοποιήσουν όλα αυτά τα υλικά δημιουργικά να λύσουν προβλήματα, να πειραματιστούν με υλικά είναι ένα πρόγραμμα STEAM και τέχνη και επιστήμη, ευρηματικότητα μηχανολογία.
Τη δική τους δημιουργία στον διαγωνισμό έστειλε και η ομάδα Nothing to Hide με τις μαθήτριες Αναστασία Αλεξάνδρα Χίρσμουλερ και Πολίνα Γκούσακ, στέλνοντας τα δικά τους μηνύματα αποδοχής.
Αναστασία Αλεξάνδρα Χιρσμουλερ – Μαθήτρια PASCAL English School Λευκωσίας
Nothing to Hide και ήθελα να το παρουσιάσω ότι μπορείς να αλλάξεις, μαθαίνεις από τα λάθη σου, είναι μάθημα και να είναι αποδεκτό αυτό από τον κόσμο.
Το μεγαλύτερο μέρος του έργου τους αποτελείτε από διάφανο πλαστικό περιτύλιγμα.
Αναστασία Αλεξάνδρα Χιρσμουλερ – Μαθήτρια PASCAL English School Λευκωσίας
Μετά χρησιμοποίησα σεντόνια που είχαμε σπίτι και δε χρησιμοποιούσαμε πλέον, για να τα φτιάξω όλα αυτά, αυτά είναι παλιά δικά μου σορτς και είπα να τα χρησιμοποιήσω ξανά, μπογιές,
Στην Κύπρο δεν είμαστε τόσο με την ανακύκλωση και θέλω πολύ να συνεχίζεται, γιατί όταν είμαι Γερμανία στον πατέρα μου, ανακυκλώνουμε κανονικά και το συνήθισα και θέλω να το ξεκινήσουμε και εδώ είναι ο κόσμος μας, πρέπει να κάνουμε κάτι για αυτό.
Οι δημιουργίες των μαθητριών έγιναν με τη στήριξη της καθηγήτριας Τέχνης Ιωάννας Κανάρη.
Πηγή: alphanews