Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ Σε ψυχιατρική κλινική ο Κύπριος που σκότωσε τη σύντροφό του και τον πατέρα της
Σε ψυχιατρική κλινική ο Κύπριος που σκότωσε τη σύντροφό του και τον πατέρα της

Σε ψυχιατρική κλινική ο Κύπριος που σκότωσε τη σύντροφό του και τον πατέρα της

 

 

Στην ψυχιατρική κλινική των φυλακών Broadmoor, μεταφέρθηκε ο 54χρονος Αχιλλέας Κώστα, μετά την καταδίκη του για την δολοφονία της 31χρονης συντρόφου του και του 61χρονου πατέρα της τον Νοέμβριο του 2021, στο διαμέρισμά τους στο Wood Green στο Λονδίνο.

Τα θύματα ήταν ο 61χρονος, Jounilason Assis, και η 31χρονη κόρη του, Fernanda Assis.

Ο ανακριτής της Μητροπολιτικής Αστυνομίας, Λούσι Κάρμπερι, ανέφερε ότι «πρόκειται για ένα τραγικό περιστατικό, στο οποίο μια γυναίκα και ο πατέρας της σκοτώθηκαν, λόγω ενός προμελετημένου εγκλήματος από κάποιο οικείο τους πρόσωπο. Οι σκέψεις μας σήμερα παραμένουν με την οικογένεια και τους φίλους τους».

 

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, το πρωί της 28ης Νοεμβρίου 2021, η αστυνομία κλήθηκε σε ένα ξενοδοχείο στο Cambridgeshire για έναν άνδρα, ο οποίος συμπεριφερόταν ύποπτα. Οι αστυνομικοί εντόπισαν τον άνδρα και ταυτοποίησαν ότι επρόκειτο για τον Κύπριο, Αχιλλέα Κώστα. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας του με τους αστυνομικούς, άφησε να εννοηθεί ότι δύο άτομα είχαν δεχθεί επίθεση στο Λονδίνο. Συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση.

Στη συνέχεια, αστυνομικοί έσπευσαν στο διαμέρισμα της συντρόφου του και του πατέρα της και τους εντόπισαν νεκρούς, με πολλαπλά τραύματα από μαχαίρι.

Κατά την διάρκεια των ερευνών στο διαμέρισμα, εντοπίστηκε σε κάδο ένα μαχαίρι, το οποίο πιστεύεται ότι χρησιμοποιήθηκε για το έγκλημα. Επίσης, εντοπίστηκε αποτύπωμα του παπουτσιού του Κώστα εντός του διαμερίσματος.

Τελικά, ο Κύπριος μεταφέρθηκε σε αστυνομικό τμήμα του Λονδίνου και κατηγορήθηκε, για τους δύο φόνους στις 30 Νοεμβρίου 2021. Παρέμεινε υπό κράτηση μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής του.

Send this to a friend