Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Τσίμπημα κουνουπιού: Ποια συμπτώματα πρέπει να μας ανησυχήσουν
Τσίμπημα κουνουπιού: Ποια συμπτώματα πρέπει να μας ανησυχήσουν

Τσίμπημα κουνουπιού: Ποια συμπτώματα πρέπει να μας ανησυχήσουν

Για τους τρόπους αντιμετώπισης των τσιμπημάτων από κουνούπια μίλησε στην εκπομπή «ALPHA Καλημέρα» η Πρόεδρος της Δερματολογικής Εταιρείας. 

Όπως ανέφερε η κ. Μαργαρίτα Μαυρογένη, λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν τα τελευταία δύο χρόνια υπάρχουν πολλά λιμνάζοντα νερά, που βοηθούν στην επώαση των κουνουπιών. Παράλληλα, εξήγησε ότι μόνο τα θηλυκά τρέφονται με αίμα, ώστε να επωάσουν αβγά, ενώ όλα τα υπόλοιπα έχουν ως κύρια τροφή τους το νέκταρ και τα φρούτα.

«Όταν μας τσιμπά το κουνούπι, υπάρχει αντιπηκτικό μέσα στο σάλιο του. Το οποίο απελευθερώνει το ανοσοποιητικό μας σύστημα και κατά συνέπεια ελκύει την ισταμίνη. Ανάλογα με το πόση θα ελευθερωθεί σε κάθε σώμα, θα δημιουργήσει από έναν μικρό ερεθισμό έως ένα μεγάλο οιδηματικό ογκίδιο. Μέσα στο σάλιο του κουνουπιού, υπάρχουν πρωτείνες. Δεν είμαστε όλοι συμβατοί μαζί τους Αν μας προκαλέσουν αλλεργική αντίδραση, μπορεί να αποβεί ακόμη και μοιραία. Οπότε πρέπει όταν δούμε ότι έχουμε έντονα συμπτώματα να απευθυνθούμε αμέσως στον δερματολόγο μας.»

 

 

Αυτά θα μπορούσαν να είναι αίσθηση κόμπου στον λαιμό, πυρετός, αδιαθεσία και ζαλάδα. Σε περίπτωση που βρισκόμαστε εκτός σπιτιού, καλό θα ήταν μαζί μας να έχουμε νερό και σαπούνι, οινόπνευμα ή αραιωμένο ξύδι, για καθαρισμό της περιοχής και ένα αντισταμινικό χάπι. Παράλληλα, πάρα πολύ χρήσιμα, είναι τα ειδικά βραχιόλια που μπορούν να φορεθούν στο χέρι ή στο πόδι.

Πηγή: alphanews

Send this to a friend