Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Βαρύς ο πέλεκυς για Νοτιοαφρικανή που καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκιση για εισαγωγή 17 κιλών κάνναβης από το Κακουργιοδικείο Λάρνακας
Βαρύς ο πέλεκυς για Νοτιοαφρικανή που καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκιση για εισαγωγή 17 κιλών κάνναβης από το Κακουργιοδικείο Λάρνακας

Βαρύς ο πέλεκυς για Νοτιοαφρικανή που καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκιση για εισαγωγή 17 κιλών κάνναβης από το Κακουργιοδικείο Λάρνακας

 

 

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Ακόμα μία βαριά ποινή φυλάκισης σε γυναίκα – βαποράκι, η οποία συνελήφθη για εισαγωγή και διακίνηση ναρκωτικών από το εξωτερικό στην Κύπρο, επέβαλε σήμερα το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας.

Καταδίκασε σε 10 χρόνια φυλάκιση 33χρονη, από τη Νότιο Αφρική, η οποία είχε συλληφθεί επ’ αυτοφώρω τον περασμένο Μάρτιο στο αεροδρόμιο Λάρνακας, έχοντας στην κατοχή της σχεδόν 17 κιλά κάνναβης.

 

Η σύλληψή της έγινε την ώρα που επιχειρούσε να περάσει τα ναρκωτικά από το τελωνείο του αερολιμένα, προκειμένου να τα παραδώσει στον τελικό παραλήπτη. Στις αποσκευές της εντοπίστηκαν 13 νάιλον συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν φυτική κάνναβη συνολικού βάρους 16,8 κιλών.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι από τον περασμένο Φεβρουάριο μέχρι σήμερα, η 33χρονη Νοτιοαφρικανή είναι η τέταρτη γυναίκα που οδηγείται στις Κεντρικές Φυλακές με πολυετή ποινή φυλάκισης από το Κακουργιοδικείο Λάρνακας, έχοντας προηγουμένως συλληφθεί με μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών στο αεροδρόμιο.

Η ίδια παραδέχθηκε ότι δέχθηκε να κάνει το βαποράκι, προκειμένου να εξασφαλίσει εύκολο κέρδος. Στις 23 περασμένου Μαῒου, το ίδιο δικαστήριο καταδίκασε σε φυλάκιση 12 και 5 ετών αντίστοιχα δύο γυναίκες, από την Ελλάδα, οι οποίες τον Ιανουάριο είχαν συλληφθεί στο αεροδρόμιο Λάρνακας μεταφέροντας στις αποσκευές τους περίπου 18 κιλά κάνναβης.

Στην υπόθεση αυτή αποκαλύφθηκε ότι οι δύο γυναίκες ήταν κουμπάρες και πως η μία παρασύρθηκε στον κόσμο των ναρκωτικών αφού πείσθηκε να κάνει το βαποράκι από την άλλη. Και οι δύο γυναίκες ομολόγησαν ότι λειτουργούσαν ως βαποράκια για σπείρες διακίνησης και μάλιστα μία εξ’ αυτών, ηλικίας 33 χρόνων, παραδέχθηκε στους ανακριτές της ΥΚΑΝ ότι και στο πρόσφατο παρελθόν έκανε παρόμοιες μεταφορές ναρκωτικών στην Κύπρο με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, αναφέροντας πως σε κάθε της ταξίδι εισήγαγε στην Κύπρο περίπου πέντε κιλά κάνναβης.

 

 

Send this to a friend