Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

 

 

Οι ψευτογιατροί «χτύπησαν» ξανά στη Λάρνακα, αποσπώντας από ηλικιωμένη γυναίκα το ποσό των 70 χιλιάδων ευρώ.

Με την ίδια τακτική, όπως και στις προηγούμενες περιπτώσεις, άγνωστος άνδρας τηλεφώνησε σε 79χρονη και προσποιούμενος τον γιατρό, της ανέφερε ότι η κόρη της χρειαζόταν επειγόντως εγχείρηση και πως για την επέμβαση απαιτείτο το χρηματικό ποσό των 70 χιλιάδων ευρώ, χρήματα τα οποία εν τέλει η γυναίκα παρέδωσε, αφού πείσθηκε ότι η ζωή της θυγατέρας της κινδύνευε.

Όταν αργότερα διαπιστώθηκε ότι η ηλικιωμένη έπεσε θύμα απάτης, αφού η θυγατέρα της έχαιρε άκρας υγείας, έγινε η σχετική καταγγελία στο ΤΑΕ Λάρνακας.

 

Δεν είναι η πρώτη φορά που ηλικιωμένες γυναίκες ξεγελιούνται από τα τηλεφωνήματα «ψευτογιατρών».Το τελευταίο διάστημα έγιναν στην Αστυνομία Λάρνακας περίπου 30 καταγγελίες για παρόμοιας φύσης υποθέσεις, ενώ πιστεύεται πως υπάρχουν κι άλλες παραπονούμενες γυναίκες, οι οποίες προτίμησαν να μην ενημερώσουν τις αρχές.

Σε δύο περιπτώσεις, οι δράστες κατάφεραν ν’ αποσπάσουν 27 χιλιάδες ευρώ από 87χρονη γυναίκα, ενώ από 86χρονη απέσπασαν εφτά χιλιάδες. Όλα τα θύματα ζουν στο κέντρο της Λάρνακας κι έχουν σταθερό τηλέφωνο στο σπίτι τους.

Το γεγονός αυτό φανερώνει ότι οι δράστες έχουν στην κατοχή τους παλιά αρχεία με αριθμούς σταθερών τηλεφώνων και προτού τηλεφωνήσουν φροντίζουν να ενημερωθούν για την οικογενειακή κατάσταση των υποψήφιων θυμάτων τους.

Η Αστυνομία πιστεύει πως πρόκειται για πολυμελές κύκλωμα απατεώνων που έχει εγκατασταθεί στη Λάρνακα, γι’ αυτό και απευθύνει, εκ νέου, έκκληση στο κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και να ενημερώνει αμέσως τις αρχές όταν λαμβάνει τέτοιου είδους τηλεφωνήματα από αγνώστους που αφορούν πιθανό τραυματισμό συγγενικών τους προσώπων.

Παρά τις εξετάσεις που έχουν γίνει όλο αυτό το διάστημα, εντούτοις δεν έγινε ακόμα κατορθωτό να εξαρθρωθεί η σπείρα που κρύβεται πίσω από αυτά τα τηλεφωνήματα.

 

“Σήκω ψυχή μου δώσε ρεύμα, Βάλε στα Όργανα Φωτιά ” ήταν ο τίτλος της χορευτικής εκδήλωσης, ένα αφιέρωμα στην μεγάλη Ελληνίδα τραγουδίστρια Σωτηρία Μπέλλου που διοργάνωσε η Σχολή Χορού Αθανασία στη Λάρνακα.

Η μοναδική φωνή, τα τραγούδια που ερμήνευσε με τρόπο ανεπανάληπτο, η προσωπικότητα και η περιπετειώδης ζωή της Σωτηρίας Μπέλλου τη φέρνουν διαρκώς στο προσκήνιο.

Με τον πρώτο χορό που άνοιξαν την εκδήλωση τα παιδιά στο Παττίχειο Αμφιθέατρο της Σχολής Χορού Αθανασία, ξεσήκωσαν το κοινό αφού ήταν αποκλειστικά αφιερωμένος για μια σπουδαία μορφή του λαϊκού και του ρεμπέτικου τραγουδιού.

Η πολύωρη μουσικοχορευτική παράσταση ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία από όλα τα τμήματα της σχολής να μας δείχνουν την ολόχρονη δουλειά τους, που ήταν εξαιρετική και το κατά εκατοντάδες κοινό που γέμισε τις θέσεις του Παττίχειου Δημοτικού Αμφιθέατρου να αποχωρεί κατενθουσιασμένο και να καταχειροκροτεί τα παιδιά που χόρεψαν σχεδόν όλα τα είδη χορών.

Ο κόσμος διασκέδασε, χόρεψε και τραγούδησε σε ένα ποικίλο πρόγραμμα.

 

 

Send this to a friend