Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ ΕΞΕΛΙΞΗ: Κατέβασαν την σημαία του ψευδοκράτους μετά το ρεπορτάζ του Larnakaonline
ΕΞΕΛΙΞΗ: Κατέβασαν την σημαία του ψευδοκράτους μετά το ρεπορτάζ του Larnakaonline

ΕΞΕΛΙΞΗ: Κατέβασαν την σημαία του ψευδοκράτους μετά το ρεπορτάζ του Larnakaonline

 

 

Σημαντικές και συνάμα ευχάριστες εξελίξεις προέκυψαν μετά το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Larnakaonline για την συμμετοχή του ψευδοκράτους σε πανευρωπαϊκούς αγώνες. Ενώ τα τελευταία χρόνια δεν είχε γίνει καμία ουσιαστική κίνηση, λίγες ώρες μετά το ρεπορτάζ μας προέκυψαν εξελίξεις στο Τάμπερε της Φινλανδίας που ήταν οι πανευρωπαϊκοί αγώνες μπιλιάρδου και οι οποίοι ολοκληρώθηκαν την προηγούμενη Κυριακή.

Θυμίζουμε ότι για μία ακόμη φορά Κύπριοι αθλητές του μπιλιάρδου που κληρώθηκαν με Τουρκοκύπριους που συμμετέχουν με την σημαία του ψευδοκράτους, αποσύρθηκαν και έχασαν το ματς άνευ αγώνα για να μην αντιμετωπίσουν τους αθλητές του ψευδοκράτους που θα αποτελούσε έμμεση αναγνώριση τους. Κάτι τέτοιο συμβαίνει εδώ και χρόνια και δεν είχε προκύψει η παραμικρή εξέλιξη παρά τις όποιες ενέργειες είχαν γίνει στο παρελθόν.

Συγκεκριμένα, αφού ενημερώθηκε για το συμβάν ο Πρέσβης της Κύπρου στην Φινλανδία, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών αλλά και τον ΚΟΑ, έγιναν άμεσα ενέργειες και διαβήματα και ο ίδιος ο Πρέσβης πήγε στους αγώνες και απαίτησε να αποσυρθεί η σημαία του ψευδοκράτους, κάτι το οποίο και έγινε.

 

Ναι μεν οι Τουρκοκύπριοι συμμετέχουν κανονικά στους αγώνες αλλά χωρίς να αντιπροσωπεύουν το ψευδοκράτος και χωρίς να εμφανίζεται πουθενά η σημαία, κάτι που φαίνεται και πιο κάτω όπου δεν υπάρχει πλέον πουθενά το οτιδήποτε που να θυμίζει ψευδοκράτος. Ουσιαστικά στη θέση της σημαίας του ψευδοκράτους συναντάμε πλέον το σήμα της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ή μένει κενό.

Όταν εδώ και χρόνια δεν μπορέσαμε να πετύχουμε ούτε αυτό, τότε η συγκεκριμένη εξέλιξη είναι ένα βήμα προς την σωστή κατεύθυνση. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες μας ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Κωνσταντίνος Κόμπος επικοινώνησε με τους αθλητές μας στην Φινλανδία, τους είπε ότι πλέον μετά από αυτή την εξέλιξη έχουν την δυνατότητα να αγωνιστούν κανονικά και τους ευχήθηκε καλή τύχη.

Πάνος Λάρκος

Send this to a friend