Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

 

 

Στον εντοπισμό και στην κατάσχεση ποσότητας κάνναβης βάρους 16 κιλών και στη σύλληψη νεαρού άντρα ηλικίας 28 ετών, προχώρησε χθες η Αστυνομία στην Λάρνακα.

Ο 28χρονος αφίχθηκε στο αεροδρόμιο Λάρνακας, όπου κατά τον διαβατηριακό έλεγχο διαπιστώθηκε, ότι εναντίον του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης από την ΥΚΑΝ Λεμεσού, για υπόθεση ναρκωτικών, με αποτέλεσμα να συλληφθεί.

Στη συνέχεια σε έρευνα που έγινε στις αποσκευές του, εντοπίστηκαν 15 νάιλον συσκευασίες που περιείχαν ποσότητα κάνναβης, βάρους 16 κιλών και 12 γραμμαρίων περίπου.

 

Ο 28χρονος συνελήφθη και ακολούθως οδηγήθηκε στο Επαρχιακό Λάρνακας και εναντίον του εξασφαλίστηκε διάταγμα προσωποκράτησης για περίοδο 8 ημερών.

 

Πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή η Τελετή Βράβευσης των διακριθέντων μαθητών και μαθητριών που συμμετείχαν στον Β΄ Παγκύπριο Διαγωνισμό Ξένιος Ζευς «Παραμύθια του Αισώπου…Μύθοι, θρύλοι, παραδόσεις των λαών μας από κάθε γωνιά της γης», που διοργάνωσε, στο Υπουργείο Παιδείας, ο Τομέας Μεταναστευτικής Πολιτικής της Διεύθυνσης Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας.

Ο συγκεκριμένος Διαγωνισμός απευθυνόταν σε μαθητές σχολείων που φιλοξενούν παιδιά με Μεταναστευτική Βιογραφία, καθώς και στα ίδια τα παιδιά που εντάσσονται στα Προγράμματα Μεταναστευτικής Βιογραφίας (Γυμνάσια, Λύκεια και Τεχνικές Σχολές) του ΥΠΑΝ, αλλά επίσης και σε όλα τα παιδιά της Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης.

Στον συγκεκριμένο διαγωνισμό, αρκετά παιδιά κατάφεραν να μελετήσουν μύθους του Αισώπου και να δημιουργήσουν ένα διάλογο με παραμυθάδες της δικής τους χώρας.

Εκ μέρους του Διευθυντή Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης απηύθυνε χαιρετισμό η Πρώτη Λειτουργός του ΥΠΑΝ Δρ. Ειρήνη Ροδοσθένους. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, προβλήθηκε σύντομο αφιέρωμα για τον Αίσωπο.

Από την Λάρνακα η μαθήτρια του Περιφερειακού Λυκείου Λιβαδιών Θάλεια Τσιόλα πήρε το 3ο παγκύπριο βραβείο με το παραμύθι «Ο Φασιανός και οι Κότες», με εκπαιδευτικούς κ. Μάριο Καζίκα και τον κ. Λάμπρο Λάμπρου.

Το βραβείο παρέλαβε με τη μαθήτρια η εκπαιδευτικός κ. Γλαύκη Χαραλάμπους.

 

Send this to a friend