Home ΛΑΡΝΑΚΑ Των τοπικών εκλογών το «Ανάγνωσμα» νο2: Φόβος και τρόμος ο Βύρας, πράματα και θαύματα με την αντιδημαρχία
Των τοπικών εκλογών το «Ανάγνωσμα» νο2: Φόβος και τρόμος ο Βύρας, πράματα και θαύματα με την αντιδημαρχία

Των τοπικών εκλογών το «Ανάγνωσμα» νο2: Φόβος και τρόμος ο Βύρας, πράματα και θαύματα με την αντιδημαρχία

Των τοπικών εκλογών το «ανάγνωσμα» υπο το πρίσμα των νέων πληροφορίων που έχουμε συλλέξει απο διασταυρωμένους και καλά ενημερωμένους ψιθύρους. Ωστόσο όλα εξαρτώνται απο τις ανταλλαγές και τις συμφωνίες των κομμάτων -κάτω και πάνω απο το τραπέζι- αλλά κυριώς τις εσωκομματικές τους αποφάσεις.

Επαρχιακό Συμβούλιο – Οι “Βασιλείς”

Ένω όπως είχαμε αναφέρει νωρίτερα, για πρόεδροι του πολύκροτου επαρχιακού συμβουλίου, φλερτάρουν αρκετοί βασιλείς, έχουν, όμως, ξεκαθαρίσει τα φαβορί με τον Ευάγγελο Ευαγγελίδη να επικρατεί μέσα στο χώρο της κεντροδεξίας αλλά και εντός του κόμματός του με όλες τις ενδείξεις να “φωτογραφίζουν” το όνομά του. Απο πλεύρας ΑΚΕΛ το πιθανότερο σενάριο είναι ο πρόεδρος της Δημοτικής ομάδας του ΑΚΕΛ Λάρνακας., Άθως Καζαντής, ο οποίος έχει μάλιστα και όλα τα “φόντα” για να στηρίξει την υποψηφιότητα αυτή. Επ’ αυτού, παράγοντες του ΑΚΕΛ μας διαβεβαίωσαν ότι θα είναι και αυτός που θα προτείνουν για υποψήφιο του συμβουλίου χωρίς δεύτερη σκέψη.

 

 

Με τις δύο αυτές υποψηφιότητες θα τεθούν τα κόμματα σε σοβαρό προβληματισμό αφού η τράπουλα των τοπικών εκλογών, πέραν απο σημαδεμένη, θα είναι και αρκετά μεγαλύτερη αυτή τη φορά και ίσως οι συνδυασμοί να είναι ένας περίεργος λαβύρινθος, με πολλές παγίδες. Εκτίμηση είναι ότι εάν τεθούν οι δύο αυτές υποψηφιότητες στο τραπέζι, ενωπίων των κομμάτων, δεν θα υπάρχει περιθώριο για περισσότερους απο δύο υποψηφίους αφού προέρχονται και οι δύο απο “αντίθετες” δυνάμεις και προκαθορισμένες δεξαμενές ψηφοφόρων.

Στην αναμονή.

Κανείς δεν τολμά να αναμετρηθεί με τον Βύρα

Δίνουν και παίρνουν οι προτάσεις και τα ονόματα για τους πιθανούς αντιπάλους του Ανδρέα Βύρα ωστόσο κανένας δεν τολμά να θέσει εαυτό σε κίνδυνο και να αναμετρηθεί με τον εδραιωμένο νυν δήμαρχο. Μάλιστα όνομα γνωστού τεώς Υπουργού της κυβέρνησης ΔΗΣΥ, ακούστηκε έντονα στη Λάρνακα το τελευταίο διάστημα, τον οποίο μάλιστα και πίεσαν αρκετά για να αποδεχτεί την πρόταση και να κατέβει εναντίον του Βύρα με τον ίδιο να τους συνετίζει απαντώντας πως “ο Βύρας δεν χάνει”. Δεν έχουμε σκοπό να του μπλέξουμε και το εγκώμιο αλλά οπως φαίνεται οι διεργασίες αποβαίνουν μοιραίες αφού όλοι θεωρούν τον Ανδρέα Βύρα ανίκητο.

Μια μικρή χαραμάδα άνοιξε ο επαρχιακός του ΔΗΣΥ στη Λάρνακα, Θεολόγος Μανώλη, ώστοσο δεν είδαμε σηκώμενα μανίκια για να μπορούμε με σιγουρία να πούμε πως θα τολμήσει να αναμετρηθεί με τον Ανδρέα Βύρα. Ένας φόβος και μια ανασφάλεια επικρατεί. Προς το παρών μούδιασμα και τρομοκρατία.

Θα γίνει του αντιδημάρχου

Ποιος μας το παραλάλησε πως θα δημιουργούσε τόσο έντονο ενδιαφέρον η υποψηφιότητα της Αντιδημαρχίας της Σκάλας. Πέφτουν τα όνοματα βροχή και όπως φαίνεται θα πέσουν και κορμιά για χάρην της πολυπόθητης αυτής καρέκλας. Αφού η μάχη για το επαρχιακό συμβούλιο και την δημαρχία φαίνεται ότι ξεκαθαρίζει, άρχισαν έντονες ασκήσεις επι χάρτου για να βρούμε και τον ιδανικό υποψήφιο Αντιδήμαρχο. Απο που να αρχίσουμε…

Γιώργος Λακκοτρύπης (ΔΗΣΥ), Άκης Ζαννέτος (ΔΗΣΥ), Κωστάκης Κωνσταντίνου (ΔΗΣΥ), Ιάσωνας Ιασωνίδης (ΔΗΚΟ) και Άντρη Αντρέου (ΑΚΕΛ) είναι οι τέσσερις απο τους πέντε μνηστήρες. Ενώ ο πέμπτος φαίνεται να είναι ο Μάριος Κουκουμάς, η θητεία του οποίου τελειώνει και σύμφωνα με τους κανονισμούς της κόκκινης πολυκατοικίας δεν του επιτρέπεται να είναι ξανά υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος. Πάντως ο ίδιος διεμήνυσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος χώρις να αποκαλύπτει περισσότερα.

Οι συσχετισμοί και οι προτιμήσεις είναι προβλέψιμοι και κάποια δεδομένα έχουν ήδη συμφωνηθεί αλλά θα κρατήσουμε ακόμη λίγο την αναπνοή σας απο αγωνία, τόσο των αναγνωστών όσο και των ίδιων των υποψηφίων.

Ανδρέας Πολυκάρπου

Send this to a friend