Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Ο Δήμος Κερύνειας αναβίωσε τα έθιμα του Κατακλυσμού στο Ζύγι
Ο Δήμος Κερύνειας αναβίωσε τα έθιμα του Κατακλυσμού στο Ζύγι

Ο Δήμος Κερύνειας αναβίωσε τα έθιμα του Κατακλυσμού στο Ζύγι

Τη Μέρα του Κατακλυσμού γιόρτασαν οι Κερυνειώτες στις 5 Ιουνίου 2023 στο λιμανάκι του Ζυγίου, αναφέρει δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Δήμος Κερύνειας. Σημειώνεται ότι η εκδήλωση οργανώθηκε από τη Μητρόπολη Κερύνειας, τους Δήμους Κερύνειας, Λαπήθου και Καραβά, την Ένωση Κατεχομένων Κοινοτήτων Επαρχίας Κερύνειας, τον Ναυτικό Όμιλο Κερύνειας και τους Προέδρους των Κοινοτικών Συμβουλίων Αγίου Αμβροσίου και Ζυγίου.

Στο πρώτος μέρος της εκδήλωσης οι συμμετέχοντες αναβίωσαν τα θαλάσσια αθλήματα, το έθιμο του ολισθηρού ιστού, την καταδίωξη της πάπιας, την εύρεση της μπουκάλας, την εύρεση του σημαδεμένου λεμονιού, καθώς και αγώνες κολύμβησης, επίδειξη ναυτοπροσκοπικής λέμβου και αγώνες καγιάκ.

Το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, το καλλιτεχνικό, περιελάμβανε χορούς, τραγούδι, τσιαττιστά και ποιήματα με τη συνοδεία βιολιού και λαούτου.

 

 

Ο ενθουσιασμός όλων ήταν πολύ μεγάλος και η ευχή όλων, την επόμενη χρονιά να βιώσουμε τη γιορτή του Κατακλυσμού σε μια ελεύθερη πατρίδα, στην Κερύνεια, στον Καραβά στην Λάπηθο και σε όλα τα κατεχόμενα χωριά μας, καταλήγει το δελτίο Τύπου.

Send this to a friend