Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Καταχωρίζεται στο δικαστήριο η υπόθεση για την 25 χρονη Τουρκοκύπρια
Καταχωρίζεται στο δικαστήριο η υπόθεση για την 25 χρονη Τουρκοκύπρια

Καταχωρίζεται στο δικαστήριο η υπόθεση για την 25 χρονη Τουρκοκύπρια

 

 

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

 Σήμερα Πέμπτη  αναμένεται να καταχωριστεί στο Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου, η υπόθεση των δύο Ελληνοκυπρίων, ηλικίας 30 και 22 χρόνων, από την ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου, οι οποίοι συνελήφθησαν για το επεισόδιο βίας σε βάρος της 25χρονης Τουρκοκύπριας τις πρωινές ώρες του περασμένου Σαββάτου (3/6), το οποίο είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό της νεαρής κοπέλας.

Το τετραήμερο διάταγμα κράτησης που εξέδωσε το δικαστήριο εναντίον των δύο συλληφθέντων εκπνέει αύριο και ως εκ τούτου η Αστυνομία, σε συνεννόηση με την Γενική Εισαγγελία, θα ετοιμάσει το κατηγορητήριο προκειμένου η υπόθεση να καταχωρισθεί άμεσα και να πάρει τον δρόμο της εκδίκασης.

 

Προηγουμένως, οι ανακριτές του ΤΑΕ Αμμοχώστου θα διαβιβάσουν τον φάκελο της υπόθεσης στην Νομική Υπηρεσία για οδηγίες ως προς τον περαιτέρω χειρισμό της και τις κατηγορίες που θα συμπεριληφθούν στο κατηγορητήριο.

Οι δύο Ελληνοκύπριοι έδωσαν καταθέσεις στο ΤΑΕ Αμμοχώστου αναφορικά με το επεισόδιο, το περιεχόμενο των οποίων διερευνάται, σε συνδυασμό με τις μαρτυρίες που έχει περισυνελλέξει η ανακριτική ομάδα και την αξιολόγηση των οπτικών πλάνων από τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης της περιοχής όπου έγινε το συμβάν.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας, δεν αναμένεται να συμπεριληφθούν στο κατηγορητήριο της υπόθεσης των δύο νεαρών αδικήματα περί ρατσισμού. Ενώπιον της Νομικής Υπηρεσίας για περαιτέρω οδηγίες θα διαβιβαστεί και ο φάκελος της υπόθεσης του Τουρκοκύπριου, ο οποίος βρισκόταν μαζί με την 25χρονη παραπονούμενη το βράδυ του επεισοδίου.

Ο Τουρκοκύπριος παραδέχθηκε την κατοχή και την μεταφορά ξύλινου ροπάλου, το οποίο και παρέδωσε στην Αστυνομία. Θα γίνουν ενέργειες για καταχώριση στο δικαστήριο κι αυτής της υπόθεσης.

Το επεισόδιο βίας σε βάρος της νεαρής Τουρκοκύπριας, η οποία ήδη έχει δώσει συμπληρωματική κατάθεση στους ανακριτές της υπόθεσης, συνέβη κοντά στην εκκλησία της Αγίας Νάπας. Η 25χρονη είχε πάει με παρέα στην Αγία Νάπα για διασκέδαση.

Σε κάποια στιγμή, την προσέγγισαν οι δύο Ελληνοκύπριοι, με αποτέλεσμα να προκληθεί παρεξήγηση και διαπληκτισμός μεταξύ των δύο παρεών. Ακολούθως οι Ελληνοκύπριοι επιτέθηκαν και κτύπησαν την 25χρονη Τουρκοκύπρια, η οποία έπεσε από τοίχο ύψους 2-3 μέτρων, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί.

Με ανάρτησή της στο Facebook, η Τουρκοκύπρια κοπέλα εξέφρασε την ικανοποίησή της για την άμεση επέμβαση της Αστυνομίας ως προς την εξιχνίαση της υπόθεσης, ενώ έστειλε και το μήνυμα πως δεν επιθυμεί το περιστατικό αυτό να προκαλέσει οποιαδήποτε ένταση κι εχθρότητα μεταξύ των δύο κοινοτήτων.

Όσον αφορά το τρίτο πρόσωπο που φαίνεται να βρισκόταν μαζί με τους δύο συλληφθέντες, δεν έχει ακόμα εντοπιστεί.

Send this to a friend