Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το 3ο Φεστιβάλ Μέλισσας στην Ορά (φώτο)
Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το 3ο Φεστιβάλ Μέλισσας στην Ορά (φώτο)

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το 3ο Φεστιβάλ Μέλισσας στην Ορά (φώτο)

Το φεστιβάλ Μέλισσας που φέτος έγινε στην Ορά είναι μια σπουδαία γιορτή, που αναδεικνύει τη σημασία των μελισσών για το περιβάλλον και την ανθρώπινη ευημερία. Είναι μια ευκαιρία να ενωθούμε, να εκπαιδευτούμε και να ευαισθητοποιηθούμε για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι μέλισσες και ο πλανήτης μας.

 

 

 

Αυτή η εκδήλωση τιμά έμπρακτα το σύνθημα «Συνεργασία σαν τις Μέλισσες για τις Μέλισσες», αφού είναι ένας μοναδικός συνδυασμός συνεργασίας και δράσης για την προστασία των μελισσών.

Επιβάλλεται να ενθαρρύνουμε την καινοτομία και την αειφορία στη γεωργία και την κτηνοτροφία, ώστε να δημιουργήσουμε ένα φιλικό περιβάλλον για τις μέλισσες και άλλα είδη που εξαρτώνται από αυτές. Ας εμπνευστούμε από την εργατικότητα και την οργάνωσή τους και ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να διασφαλίσουμε ένα αειφόρο μέλλον για τις μέλισσες και τον πλανήτη μας.

 

 

Μπορούμε να φυτέψουμε μελισσοκομικά φυτά στα μπαλκόνια, τις βεράντες και τους κήπους μας, να διατηρούμε και να προστατεύουμε την άγρια βλάστηση, να χρησιμοποιούμε βιολογικές μεθόδους στις καλλιέργειές μας, με σκοπό τη μείωση και ει δυνατόν τον τερματισμό της χρήσης χημικών προϊόντων.

Ας συνεργαστούμε για να δημιουργήσουμε ένα φιλόξενο περιβάλλον για τα μελισσοειδή και τους άλλους επικονιαστές, για να μπορούμε να απολαμβάνουμε τα ευεργετικά οφέλη που προσφέρουν.

Συγχαρητήρια στην Αθανασία Αγγέλου και Άντρη Βαρνάβα για τις εξαιρετικές διαλέξεις στο σημερινό Φεστιβάλ Μέλισσας.

 

Send this to a friend