Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Ολοκλήρωση ανταλλαγής νέων ERASMUS+ από Ένωση Νέων Αγίων Αναργύρων Λάρνακας
Ολοκλήρωση ανταλλαγής νέων ERASMUS+ από Ένωση Νέων Αγίων Αναργύρων Λάρνακας

Ολοκλήρωση ανταλλαγής νέων ERASMUS+ από Ένωση Νέων Αγίων Αναργύρων Λάρνακας

 

 

Η οργάνωση Νεολαίας Ένωση Νέων Αγίων Αναργύρων Λάρνακας, φιλοξένησε στα Περβόλια τη διεθνή ανταλλαγή νέων με τίτλο “Could u be loved, and be loved?” μεταξύ 05-13 Μαΐου 2023, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+.

Σε σχετική ανακοίνωση η Οργάνωση Νεολαίας Ένωση Νέων Αγίων Αναργύρων Λάρνακας, αναφέρει πως “έλαβαν μέρος συνολικά 56 νέοι ηλικίας 18-30 ετών από 8 Ευρωπαϊκές χώρες. Το πρόγραμμα διοργανώθηκε με συνεργασια οργανωσεων απο Ρουμανία, Ελλάδα, Κύπρο, Ιταλία, Ουγγαρία, Πολωνία, Ρουμανία και Γαλλία”.

Αναφέρεται πως ο τιτλος ειναι εμπνευσμενος από το τραγούδι που έγραψε ο Bob Marley το 1979, ο οποίος οραματίζεται μια κοινωνια ισοτητας, ελευθεριας, δικαιοσυνης, χωρις διακρισεις.

 

Σημειώνεται πως κατά τη διάρκεια του προγράμματος πραγματοποιήθηκαν πολλές δραστηριότητες όπως διαλέξεις, βιωματικά εργαστήρια, ανοιχτές συζητήσεις σε ομάδες, δραστηριότητες άτυπης μάθησης και εκπαιδευτικά παιχνίδια.

Στο πλαίσιο της ανταλλαγής κάθε χώρα παρουσιάζει στοιχεία από τον πολιτισμό, την κουζίνα, την κουλτούρα, την παιδεία και την τέχνη της έτσι ώστε οι νέοι να έρθουν σε επαφή με νέους πολιτισμούς και να γνωρίσουν καινούργια ήθη και έθιμα άλλων χωρών.

Στο πλαίσιο του προγράμματος οι νέοι και νέες συμμετέχοντες ευαισθητοποιήθηκαν σχετικά με τους πρόσφυγες, τους αιτούντες άσυλο και τους μετανάστες.

Επιπρόσθετα, αναφέρεται, είχαν την ευκαιρία να προτείνουν ιδέες και λύσεις σχετικά με το προσφυγικό καθώς και να διαμορφώσουν μια στρατηγική για την στήριξη της τοπικής τους κοινωνίας.

Τέλος ενημερώθηκαν σχετικά με τις δράσεις, τους στόχους και τις αξίες του Erasmus+ ενώ βελτίωσαν τις επικοινωνιακές και διαπροσωπικές τους δεξιότητες.

Send this to a friend